BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
15 Ocak 2015 - 20:28 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, İsviçre Merkez Bankası'nın (SNB) müdahale kurunu kaldırdığını açıklaması sonrasında yükseldi

Avrupa hisseleri, İsviçre Merkez Bankası'nın (SNB) müdahale kurunu kaldırdığını açıklaması sonrasında yükseldi. İsviçre hisseleri ise ihracatçı şirketler başta olmak üzere geriledi.

Euro Stoxx 50 Endeksi gün içinde yüzde 1.5'e varan kayıpları silerek, günü dünkü kapanışına göre yüzde 2 yükselişle 3,149.89 puandan tamamladı. İsviçre Borsası gösterge endeksi ise 2011'den bu yana en dik düşüşü yaşayarak yüzde 8.7 geriledi.

İsviçre Merkez Bankası euro başına 1.20 frank olan müdahale kuruna son verirken, politika faizini yüzde eksi 0.75'e indirdi. Banka, hedef faiz koridorunu ise yüzde eksi 1.25 ve yüzde eksi 0.25 aralığına çekti. Müdahale kuruna son verilmesi sonrasında euro/frank'ta düşüş yüzde 28'i buldu.

Danimarka'da bulunan Saxo Bank hisse senedi stratejisti Peter Garnry "Artık daha güçlü bir kur ile karşı karşıya olan İsviçre şirketleri için büyük bir şok. Bu hamlenin kasıtlı olarak AMB toplantısından önce yapıldığını biliyoruz. İtalya hisseleri ve DAX'ın da yukarıda olması, yatırımcıların parasal genişleme ortamına hazırlanmamız gerektiğini anladığını gösteriyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)