BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
12 Ocak 2015 - 19:51 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, sağlık sektöründeki yükselişin enerji şirketlerindeki kaybı dengelemesi sayesinde günü yükselişle tamamladı

Avrupa hisseleri, ilaç üreticileri ve Yunanistan hisselerindeki yükseliş sayesinde dört günde üçüncü kez kazanç sağladı.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.6 yükselerek günü 339.87 puandan tamamladı. Endeksteki sağlık şirketleri gün içinde Roche Holding'in başka bir ilaç üreticisini satın alacağı haberleri ile yüzde 0.9 yükseldi. Yunanistan'ın ASE Endeksi yüzde 3.8 yukarı çıktı.

Stoxx 600 geçtiğimiz hafta yüzde 1 gerileyerek üst üste ikinci haftalık düşüşü gerçekleştirirken, 5 Aralık'ta ulaştığı yedi yıla yakın bir sürenin en yükseğinden bu yana petrol fiyatlarındaki düşüş ve Yunan hisselerinin erken seçim öncesi kayıpları ile yüzde 3.7 geriledi ve 2008'den sonraki en kötü yıl başlangıcını gerçekleştiriyor. 

Stoxx 600 9 Ocak'ta İspanyol ve İtalyan bankalarındaki değer kayıpları ile yüzde 1.3 geriledi. IBEX 35 Endeksi o gün Eylül 2012'den bu yana en büyük kaybı yaşayarak 16 Ekim'den bu yana en düşük seviyeden kapandı. Aynı zamanda traderlar Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması durumunun İspanya ve İtalya hisselerinde bir domino etkisi yaratarak düşüşleri tetikleyeceği düşüncesi ile korunma yönünde alımlar yapıyor.

9 Ocak'ta ismini vermek istemeyen Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinden 500 milyar euroluk devlet tahvili alımı yapılabileceği yönündeki açıklamlar sonrasında, bu miktarın ekonomiyi desteklemek için yeterli olmayacağı endişeleri de Avrupa hisselerindeki düşüşü hızlandırdı. Cuma günü ayrıca ABD'de açıklanan veri, ücretlerin beklenmedik şekilde azaldığını gösterdi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)