BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
07 Ocak 2015 - 19:59 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların teşvik beklentileri ile yükseldi

Avrupa hisseleri, beklenenden kötü gelen enflasyon oranı sonrasında yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın teşvikleri artıracağı yönündeki iyimserliği üzerine yükseldi. Hisse senetleri seansın son saatlerinde kazancını azalttı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek günü 333.2 puandan tamamladı. Endeks erken saatlerde yüzde 1.2 kadar yükselmişti. Stoxx Europe 600 Euro Bölgesi'nde enflasyonun 5 yılın ardından ilk kez gerilediğini gösteren veriden destek buldu. 

Cenevre'de bulunan EFG Bank hisse ve türev işlemleri şefi Alex Neil, "Bir kez daha kötü haberin iyi algılandığı bir dönemdeyiz, yatırımcılar kötü gelen enflasyon sonrasında AMB'nin daha erken harekete geçeceğini umuyor" dedi. 

Avrupa Birliği'nin Lüksemburg'ta bulunan istatistik ofisi, tüketici fiyatlarının Aralık'ta yüzde 0.2 gerilediğini bildirdi. Bu oran Eylül 2009'dan bu yana en düşük seviye. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 0.1 düşüş olacağı yönündeydi. Bir başka veriye göre ise şsizlik oranı değişmeyerek yüzde 11.5'te kaldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)