BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri 5 haftanın zirvesinden geriledi----

Avrupa hisseleri 5 haftanın zirvesinden geriledi

Avrupa hisseleri 5 haftanın zirvesinden geriledi
14 Ocak 2015 - 20:00 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, maden ve enerji şirketlerindeki düşüşlerle beş haftanın zirvesinden geriledi

Avrupa hisseleri, enerji ve madencilik hisselerinin küresel büyüme endişeleri üzerine emtia fiyatlarındaki düşüşü takip ederek değer kaybetmesi ile beş haftanın zirvesinden geriledi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.5 gerileyerek günü 339.67 puandan tamamladı. Endeks gün içinde kayıpları Avrupa Birliği'nin (AB) en üst düzey yargıcının "AMB'nin doğrudan parasal işlemlerle uygulayacağı tahvil alım programı, prensipte AB anlaşmalarına uygun" demesi sonrasında azaltmıştı. 

Manulife Asset Management Avrupa hisseleri şefi David Hussey, "Küresel ekonomi artık para birimleri, petrol ve emtia fiyatları gibi önemli faktörlerde küçük girişlere karşı korkunç bir şekilde hassas. İnsanlar deflasyonda olup olmadığımız ve büyümenin geri gelip gelmeyeceği konularında oldukça endişeli. Piyasanın kafası karışmış durumda. Bunlar bu yıl karşımıza çıkacak olanlar ve volatilite daha da artacaktır" dedi. 

Dünya Bankası dün, dünyanın en büyük bakır tüketicileri olan Avrupa ve Çin'de kötüye giden görünüm ile birlikte küresel büyüme tahminini düşürdü. Bakır yüzde 8.7 kadar gerileyerek Temmuz 2009'dan bu yana en dik düşüşü yaşarken, kayıpların bir kısmını telafi etti. Nikel ise 11 ayın en düşüğüne geriledi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)