BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri 15 yılın en yüksek seviyesinde----

Avrupa hisseleri 15 yılın en yüksek seviyesinde

Avrupa hisseleri 15 yılın en yüksek seviyesinde
19 Mart 2015 - 20:18 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Fed'in dünkü toplantı sonrasında yapılan açıklamalar ile 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Avrupa hisseleri, Fed'in dünkü toplantı sonrasında ekonomik verilerin büyümenin ılımlı olduğuna işaret ettiğini söylemesi üzerine, bu ifadenin faiz artırımı konusunda aceleci olunmayacağı spekülasyonlarının güçlenmesini sağlaması ile 2000'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek günü 400.83 puandan tamamladı. Endeks dün İngiltere borsasının bütçe sunumu sonrsaında yükselmesi ve İsveç'in faiz indirimi sonrasında hisselerin ralli yapması ile artış kaydetmişti. Stoxx 600 bu yıl genelinde yüzde 17 yukarıda seyrediyor. 

Fed toplantısı sonrasında yapılan açıklamalara göre Faiz artırımı için Nisan ihtimaller dahilinde değil ve enflasyonun hedefe ulaşması ile iş gücü piyasasında dahaki gelişim konularında Banka oldukça rahat hissetmeden politikalarda sıkılaştırma başlamayacak. Fed ayrıca sözlü yönlendirmesinden faiz artırımı için "sabırlı" olunacağı ifadesini çıkardı. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.2 yukarıda seyrediyor. 

Fed yıl sonu faiz beklentisini düşürürken, bu durum sıkı para politikasının riskli varlıklara olan talebi azaltacağı ve doların aşırı yükselmesini sağlayacağı endişelerini hafifletti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)