BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa gaz krizi hidrojene dönüşümü hızlandırıyor----

Avrupa gaz krizi hidrojene dönüşümü hızlandırıyor

Avrupa gaz krizi hidrojene dönüşümü hızlandırıyor
17 Ocak 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

Financial Times'ın bu hafta sonu bildirdiğine göre, Avrupa'nın mevcut gaz sıkıntısı yeşil hidrojen gibi alternatif yakıtlara geçişi hızlandırabilir.

Montel-Foreks'in haberine göre, uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı –IRENA- Başkanıo Francesco La Camera, İngiltere iş dünyasına verdiği demeçte, “Fiyat oynaklığı petrol ve gaz sisteminin bir özelliği haline geldi” yorumunu yaptı.

La Camera’ya göre, hidrojenin önemli bir rol oynadığı yeni enerji sistemine geçmek, daha nadir oynaklıkların olduğu bir piyasa sağlayabilir.

IRENA tarafından yayınlanan son raporda, yenilenebilir kaynaklardan üretilen yeşil hidrojen gibi yeni yakıtların daha baskın hale gelmesiyle petrol ve gaz üretimi etrafındaki jeopolitik durumun zayıflayacağı da belirtiliyor.

Bu yorumlar, Avrupa'da devam eden gaz arzı krizinin yoğun bir şekilde hissedildiği bir dönemde yapılmış oldu. Birçok uzman Rusya kaynaklı, siyasi olarak motive edilen bir arz kıtlığı yaşandığını savunuyor.

IRENA, Enerji Jeopolitiğinin Yeni Bir Haritası adlı çalışmanın sonuçlarını rapor olarak yayınladı.

Rapora göre, üretim dünya çapında hızlandıkça yenilenmiş bir “hidrojen diplomasisi” ortaya çıkacak.

Yeşil hidrojen, 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine göre emisyonları %55 oranında azaltmayı planlayan Avrupa Birliği’nin (AB) ‘Fit for 55’ [55’e Uyum] adlı enerji dönüşümü paketinin kilit bir unsuru olarak görülüyor.

Lübnan, İsrail’den doğalgaz ithal etmeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)