BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa gaz fiyatları stokların dolmasıyla düşüyor----

Avrupa gaz fiyatları stokların dolmasıyla düşüyor

Avrupa gaz fiyatları stokların dolmasıyla düşüyor
08 Ağustos 2022 - 14:32 www.finansgundem.com

Avrupa gaz fiyatları bugün aşağı yönlü hareket ediyor. Hollanda TTF hub'ı eylül ayı vadeli kontrat Ice Endex'te bugün en son 1,32 EUR düşüşle 195,00 EUR/MWh'ten işlem gerçekleştirdi

Avrupa gaz fiyatları bölgedeki depolama enjeksiyonlarının kış öncesinde yüksek doluluk seviyelerine ulaşması ve düşük likidite ile bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub'ı Eylül ayı vadeli kontrat Ice Endex'te bugün en son 1,32 EUR düşüşle 195,00 EUR/MWh'ten işlem gerçekleştirdi. İngiltere NBP hub'ı eşdeğer kontrat ise 10,63 p azalışla 363,00 p/th düzeyinden el değiştirdi.

Alfa Energy Enerji Piyasası ve Risk Yönetimi Başkanı Jason Durden, "Depolama harika gidiyor, geçen hafta biraz daha yavaş olsa da Fransa depolama sahaları Ekim ayına kadar %100 dolu olmuş olacak" ifadelerini kullanıyor.

Fransız depolama tesisleri %82, Almanya %72, İspanya %79 ve İtalya %75 dolulukta bulunuyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, geçen yılın aynı döneminde Avrupa depolama sahalarında doluluk %59 iken bu sahalar en son kapasitelerinin %72'lik bölümünü doldurmuş bulunuyor.

Avrupa, Ukrayna'daki savaş sırasında Moskova'nın kademeli olarak kapasitenin sadece %20'sine düşürdüğü Rus gaz arzının yerini almak için alternatif arayışlarını sürdürürken 1 Kasım'a kadar kapasitenin %80'ine ulaşmayı hedefliyor.

Durden, devam eden güçlü LNG ithalatının da kilit öneme sahip olduğunu söylüyor.

Avrupa, yıl boyunca Rus arzına alternatif amaçlı çoğu spot LNG kargosunu kendine çekiyor ve şu anda Asya fiyatlarına çift haneli primler sunuyor.

Ancak Avustralya merkezli ANZ bankası tarafından paylaşılan bir notta, Asya şirketlerinin spot piyasada daha aktif hale gelmesiyle rekabetin artabileceği belirtiliyor.

Doğalgazı kesilen Avrupa'da kömür tüketimi artıyor

 

Doğal gazda ağustos tarifesi yayımlandı

 

Polonya, AB'nin gaz planının zorunlu olmasına karşı

 

Doğal gaz depolama tesisleri kışa hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)