BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa fintekleri ABD’de neden tutunamıyor?----

Avrupa fintekleri ABD’de neden tutunamıyor?

Avrupa fintekleri ABD’de neden tutunamıyor?
24 Kasım 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

Almanya’nın dev fintek şirketi N26’nın ABD operasyonlarını durdurma kararı tüm yeni nesil bankalar için bir ders niteliği taşıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya merkezli yeni nesil banka N26 ABD’deki operasyonlarını durduracağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, “N26’nın 500 bin ABD müşterisi, 11 Ocak 2022 tarihinden itibaren mobil uygulamayı kullanamayacak” dendi. Yakın zamanda aldığı yatırımla değeri 9 milyar dolara yükselen Berlin merkezli fintek şirketi, Avrupa’daki faaliyetlerine odaklanacağını söyledi.

N26 2019’un temmuz ayında ABD’deki faaliyetlerine başladı. Bazı sektör uzmanları ise şirketin ABD’de tutunamamasının nedenleri arasında “küresel bankacılığın zorluklarını” gösterirken, ABD’nin düzenleyici ortamının katı olduğunu açıkladı. Bunlar şirketin ülkedeki başarısızlığına katkıda bulunmuş olsa da, N26’nın ABD’deki başarısızlığının temelinde, 2019 yılında ülkedeki girişiminde alınan kararlar yatıyor.

1) Hatalı pazar varsayımları

Avrupa’nın finans şirketleri ABD’lilerin bankalarına güven duymadığını ve mobil bankacılığın ülkede sorunlu olduğunu düşünüyor. Ancak S&P Global bankaların mobil bankacılık hizmetlerini inceleyerek, 18 fark yaratan özellik tespit etti. 

Bank of America, JPMorgan Chase, Citibank ve Wells Fargo gibi dev bankalar mobil uygulamarı üzerinden 18 özelliğin 16’sını sunuyor. Forbes’un haberine göre 2021 yılında ABD Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nde ulusal bankalar mobil bankacılık kalitesi alanında en yüksek performansı gösterdi ve 84 puan aldı.

2) Ürün ve segmentlerde ayırt edici özellikler sunulmadı

Birçok banka ve kredi kurumu 2021 yılında erken maaş hizmetini sunmaya başlasa da 2019 yılında Chime ve Varo bu hizmeti müşterilerine sunuyordu. Bu da N26’nın farklılık yaratabileceği bir alan değildi. Ücretsiz işlemler çekici bir fiyatlama yaklaşımı olsa da, diğer yeni nesil bankaların da fiyatlandırma politikaları oldukça avantajlı. N26’nın hedef kitlesi ise belirsizdi.

“Hayatını akıllı telefonu üzerinden yaşayan herkes” belirli bir pazar segmenti değil. Aynı zamanda 13 ile 40 yaş arası her ABD’li akıllı telefonlarını oldukça fazla kullanıyor. finansgundem.com'un derlemesine göre Chime ve Varo, N26’nın belirsiz hedef kitlesinin aksine, düşük ve orta gelirli müşterileri hedef aldığını açıkça belirterek başarıya ulaştı.

3) Yetersiz tanıtım 

Chime her yıl reklam ve tanıtım için yaklaşık 100 milyon dolar harcıyor. Ürünleri Chime ve Varo ile benzerlik taşıyan N26’nın ise bu miktarda bir harcama yapmadan başarılı olma ihtimali yok.

ABD'de alınan karar kripto para piyasalarını nasıl etkileyecek?

 

Amazon ve Visa’nın büyük savaşı

 

Finans mahkemeleri ile sendika ihtisas mahkemeleri kurulacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)