BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa daha yüksek faiz artışlarına hazırlanıyor----

Avrupa daha yüksek faiz artışlarına hazırlanıyor

Avrupa daha yüksek faiz artışlarına hazırlanıyor
07 Temmuz 2022 - 15:05 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) tutanakları, temmuzda daha büyük bir faiz artırımı yapılmasının tartışıldığını gösterdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın 8-9 Haziran Yönetim Konseyi toplantısının tutanakları, politika yapıcıların temmuzda daha büyük bir faiz artırımı yapılmasını tartıştıklarını ortaya koldu.

Hızla yükselen enflasyonun kemikleşmesinden korkan ECB, haziran toplantısında temmuz ayında faizin 25 baz puan artırılmasını kararlaştırmıştı.

Tutanaklarda, "Bazı üyeler Temmuz ayı toplantısında daha büyük bir artırım için kapının açık tutulması isteklerini ifade ettiler" ifadeleri yer aldı.

ECB, 15 Haziran'da yapılan olağanüstü toplantının tutanaklarını ise açıklamayacağını duyurdu.

ECB'nin merakla beklenen faiz kararı 21 Temmuz'da açıklanacak.

Yeni kriz aracı 21 Temmuz'a yetişmeyebilir

Bloomberg kaynaklarına göre ECB'nin çıkaracağı yeni kriz aracı için bir isim belirlendi ancak devreye alınması 21 Temmuz'a yetişmeyebilir.

Geçiş Koruma Mekanizması olarak anılan aracın isminin açıklanana dek değişebileceğini söyleyen yetkililer Çarşamba günü yapılması planlanan toplantıda görüşmelerin devam edeceğini, ancak daha yapılması gereken çok fazla şey olduğunu belirttiler.

Frankfurt'taki yetkililer, temel anlaşmazlıkların üstesinden gelinebileceğinden emin olsa da, taktiklerle ilgili tartışmaların devam ettiğini ve üzerinde çalışılması gereken önemli miktarda ayrıntı olduğunu söyledi.

Tedbirin faiz artırımlarını engellememesi, bundan yararlanan herhangi bir hükümet için hangi koşulların olması gerektiği ve olası yasal engeller tartışma konusu olmaya devam ediyor.

"Tahvil getiri farklarında ayrışma ile mücadele aracımızın etkili olacağından kuşkum yok"

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin üye ülkelerin tahvil getirileri arasındaki haksız ayrışmalar ile başa çıkmak için dizayn etmekte olduğu aracın etkin bir koruma sağlayacağından kuşkusu olmadığını söyledi.

Villeroy konuşmasında, "Dizayn edilecek araç konusunda siyasi endişelerim yok. Dizayn edilen aracın para politikası aracı olarak etkili olabilmesi için tüm Euro Bölgesi ekonomik aktörlerine aktarılabilir, iletilebilir olması gerekli" dedi.

Fed: Enflasyon baskısı devam ederse daha kısıtlayıcı bir duruş mümkün

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)