BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsalarından yeni rekor----

Avrupa borsalarından yeni rekor

Avrupa borsalarından yeni rekor
10 Nisan 2015 - 20:14 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, rekoru seviyeyi genişleterek Ocak ayından bu yana en iyi haftayı kaydetti

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası’nın teşvik programı aracılığıyla tahvil faizlerini aşağı yönde baskılayarak kuru zayıflatması üzerine tüm zamanların en yüksek seviyesini genişletti ve Ocak ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra’da yüzde 0.9 yükselerek 412.93 puan ile günü tamamladı. Endeks bu hafta yüzde 3.8 artış gösterdi. Nokia Oyj ve Shire Plc’deki ralliler Cuma günü teknoloji ve sağlık hizmeti hisselerindeki yükselişlere öncülük etti.

Endeks, Perşembe günü Almanya sanayi üretiminin beklentileri aştığını gösteren verinin ardından 2000 yılında ulaşılan rekor seviyeyi aştı. Almanya sanayi üretiminin tahminleri aşması Euro Bölgesi ekonomisinin gelişme gösterdiği iyimserliğini artırdı. Endeks böylece bu yıl yüzde 21 ralli yapmış oldu. Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişleme programına başlaması ile birlikte zayıfladı. Fed tarafından alınan benzer önlemler ABD hisselerinin 2009’daki düşük seviyeden üç kattan fazla yükselmesini sağlamıştı. ABD hisseleri 2013 yılında yüzde 30 ralli yaptı.

Saxo Bank A/S hisse senedi stratejileri müdürü Peter Granny, “Bu yıl Avrupa hisselerinin 2013’ü olacak. Düşük finansman oranları, euronun 10 yılın en düşük seviyesinde olması, düşük petrol fiyatları, parasal genişleme ve gelişme gösteren bir ekonomi şirketleri olumlu etkilemeli. Tüm bu olumlu etkenler Avrupa’yı toparlamazsa, hiçbir şey toparlamaz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)