BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa borsaları yükselişle açıldı----

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
28 Eylül 2020 - 11:18 www.finansgundem.com

Avrupa endeksleri şirket evlilikleri ve satın almalar haberleriyle birlikte banka hisselerinin rallisiyle ve Çin’deki toparlanmaya ilişkin olumlu haberlerle birlikte haftaya yükselişle başladı.

Avrupa borsaları haftanın ilk gününe banka hisselerinin rallisi önderliğinde yükselişle başladı. Yatırımcı duyarlılıklarını art arda gelen satın alma ve şirket evlilikleri haberleri etkiledi. Asya hisselerinde ve ABD vadeli endekslerinde de kazançlar sürerken ham petrol fiyatlarında geri çekilme izlendi.

Açılışın ardından STOXX Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,7 artışla 361 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,4 yükselişle 12.773 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,6 kazançla 5.933 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,9 değer kazancıyla 4.820 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1,2 artışla 6.710 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,9 yükselişle 19.048 puanda seyrediyor.

HSBC hisselerinde uzun süredir devam eden düşüşlerin artından %11 oranında bir yükseliş gözlendi. Yatırımcılar zor durumdaki bankanın temettü ödeyeceğine ilişkin beklentilerle yatırımlarını arttırdı. ABD’li madencilik şirketi Cleveland-Cliffs’in Lüksemburg merkezli çelik üretimi firması Arcelor Mittal’in ABD operasyonlarını satın alma konusunda anlaştığını açıklamasının ardından Lüksemburg firmasının hisseleri güçlü bir şekilde yükseldi. İngiliz alkollü içecek firması Diageo’nun barların ve restoranların karantinadan sonraki yeniden açılmalarla seyahat ve eğlence sektöründe işletmelerin gelişmesini beklediğini açıklamasıyla sektör hisseleri yükseliş trendi yakaladı.

HSBC hisselerindeki çöküş sadık yatırımcıların sabrını zorluyor

 

Dolar ve euro’da sabit bir seyir izlenirken, Japon Yeni’nde yükseliş gözlemleniyor. Avusturalya borsası ise nüfuzlu ekonomistlerin ekim ayından kasım ayına kadar faiz indirimi çağrısı yapmasının ardından yukarı yönlü hareket etti. Ham petrolün varil fiyatı New York’ta 40 doların altında işlem görürken enerji şirketi Vital Group CEO’su talepteki belirsizliğin fiyatlara yansımasının devam edebileceğini belirtti.

Çin'den gelen olumlu veriler küresel borsalara moral veriyor

Asya'da, Seul, Tokyo ve Hong Kong'da hisseler yükseldi. S&P 500 vadeli endeksi geçen haftaki satış dalgası sonrasında yukarı yönü işaret ediyor.

Buna karşık küresel hisse senetlerinde mart ayındaki satışların izleri hissedilmeye devam ediyor. Yeniden artan korona virüs vakaları nedeniyle artan riskler ABD’de mali rahatlamayı engellemeye devam ediyor. İyi haberlerse Çin’den geliyor. Hafta sonu açıklanan veriler Çin’deki sanayi şirketlerinin Ağustos ayıyla birlikte dört aydır üst üste büyüdüğünü gösteriyor.

Bloomberg’in haberinde AxiCorp'un Küresel Piyasalar Stratejisti Stephen Innes, "Veriler Çin'in büyüme hikayesi için iyi bir işaret" ifadelerine yer verdi.

Tiktok krizini etkileyecek yeni karar

Aynı zamanda Pekin ile Washington arasındaki gerginlik de büyümeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın TikTok yasağı bir federal yargıç tarafından geçici olarak engellendi. Federal mahkemenin söz konusu kararı Çin’in ünlü uygulamasıyla ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit olduğunu belirten Trump Hükümeti arasındaki gerginliği yeni bir seviyeye çıkardı. Bununla birlikte Çin’in en büyük çip üreticisi şirketi olan Uluslararası Yarı İletken İmalat Şirketi, ABD’nin Hong Kong’a uyguladığı ihracat kısıtlamalarıyla dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de Trump'ın vergileri konuşuluyor

ABD’de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler 3 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden önce teşvik paketini tamamlayabilmek için hızlanmak zorunda kalıyorlar. İki taraf farklı görüşlerde kalmaya devam etse de Nancy Pelosi, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile hala anlaşmaya varma şansı olduklarını belirtti.

Bu arada ABD’li yatırımcılar New York Times’ın ABD Başkanı Donald Trump için 2016 ve 2017 yılları arasında sadece 750 dolar gelir vergisi ödediği haberini değerlendiriyor. Trump ise haberin tamamen uydurma olduğunu söyledi.

Dev bankalar uyardı: Gelişmekte olan ekonomiler uçurumun kıyısında

 

Brent petrolün varili 42.05 dolar

 

BİST 100 endeksi yeni haftaya yoğun gündemle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)