BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı----

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
08 Eylül 2020 - 10:35 www.finansgundem.com

Yatırımcıların kritik ekonomik verileri ve küresel borsalardaki belirsiz durumu izlendiği Avrupa borsaları Salı gününe yükselişle başladı

Avrupa borsaları Euro Bölgesi’nde açıklanacak ekonomik verileri beklerken Salı gününe yükselişle başladı. Küresel yatırımcılar ABD teknoloji sektörünün geçtiğimiz hafta maruz kaldığı düşüşün ivme kazanıp düşüşlerin büyüme ihtimali ile teknoloji hisselerinin toparlanması ihtimali arasında kalmış durumda.

Açılışın ardından, STOXX Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,2, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,4, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,1, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,3 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0,2 değer kazandı.

Gün içerisindeki ekonomik verilerde revize edilen Euro Bölgesi ikinci çeyrek büyüme rakamlarının paylaşılması bekleniyor. İlk hesaplamalar AB’nin Nisan ve Haziran ayları arasında %15 oranında daraldığını göstermişti. Avrupa borsaları için bir diğer önemli ekonomik veri de ikinci çeyreğin son istihdam raporunun açıklanması olacak.

Avrupa'da, İngiltere bu hafta serbest ticaret anlaşması sağlanamazsa Avrupa Birliği'nden anlaşma olmadan ayrılma hazırlıklarını hızlandırmayı planlıyor. Financial Times’ın haberine göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın hükümetinin Ocak ayında imzaladığı Birlik’ten çekilme anlaşmasının bazı maddelerini geçersiz kılmak niyetinde olduğu ve AB'nin Pazartesi günü bu yönde bir eylemde bulunmaması halinde anlaşma sağlanamayacağını belirtti.

Korona virüs cephesinde de İngiltere’deki yeni vaka sayıları endişe verici seviyelere ulaşmaya başladı. Ülkede son iki günde üst üste neredeyse 3.000’e yakın yeni vaka sayısı paylaşıldı. Üst düzey yetkililer durumun ciddi bir endişe oluşturduğunu belirtiyor.

ABD borsalarında 5 aylık teknoloji rallisinin ardından görülen en büyük düşüş küresel yatırımcıların takibinde. Geçtiğimiz hafta Amazon, Apple, Microsoft ve Facebook gibi pazar liderleri geçtiğimiz perşembe günü gerçekleşen ani düşüşlere de liderlik etmişti.

Avrupa borsaları Asya hisselerindeki karışık seyri de takip ediyor. Asya Pasifik borsalarında da Avustralya, Güney Kore ve Japonya endeksleri yükseliş gösterdi. Japonya borsasındaki yükseliş ülkenin ikinci çeyrekte %28,1 oranında daraldığını açıklamasına rağmen gerçekleşti. Çin ve Hong Kong borsaları ise düşüş gösteriyor.

Brexit anlaşmasında İngiltere köprüleri yakacak mı?

 

AB ile anlaşma olmayacak endişesiyle İngiltere'den fon çıkışı

 

BİST 100 endeksinde tırmanış sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)