BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı----

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
01 Eylül 2020 - 10:21 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları eylül ayına yükselişle başladı. Borsaların gündeminde imalat sanayi PMI rakamları var

Avrupa borsaları dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in sanayi üretiminin 10 yılın en yüksek seviyesinde artış gösterdiği haberleriyle birlikte eylül ayına yükselişle başladı.

Avrupa’da yatırımcılar Almanya, Fransa, İnglitere ve Euro Bölgesi'nde açıklanacak satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerine yönelik beklentileri değerlendiriyor. Almanya'da açıklanacak Ağustos ayı işsizlik rakamlarını da bekleyen Avrupa borsalarında FTSE 100 Endeksi günü yatay seyirle başlarken, Frankfurt DAX yüzde 0,71 ve Paris CAC 40 yüzde 0,43 yükseldi. STOXX 600 güne yüzde 0,1 yükselişe başladı.

Endekslerde sektörlerin ve borsaların çoğunluğu pozitif bölgede yer aldı. Teknoloji hisseleri %1,2’lik ortalama değer artışıyla yükselişe önderlik etti.

Çin’in imalat sanayi PMI rakamları Ağustos ayı rakamları 53,1 olarak açıklandı. PMI okumalarında 50'nin üzerindeki rakamlar genişlemeyi gösterirken, bu sınırın altındaki verilerse daralmayı işaret eder. PMI okumaları sıralı veriler olarak değerlendirilir ve ay içerisindeki genişlemeyi veya daralmayı gösterir.

Çin’in PMI okumaları beklentilerin çok üzerinde geldi yuanın ABD Doları karşısında güçlenmesine neden oldu. Dolar yuan kuru 6,8223’ten işlem görüyor.

Yatırımcılar Çin’den gelen ekonomik verileri korona virüs krizinden çıkış sürecine ilişkin işaretler olarak görüyor ve verileri yakından takip ediyorlar.

Avrupa’da gün içerisinde ekonomik verilerin piyasaları yönlendirmesi bekleniyor. Almanya’da açıklanacak işsizlik verileri ve imalat sanayi PMI rakamlarının hemen ardından Euro Bölgesi ve İngiltere’nin de imalat sanayi PMI rakamlarını paylaşması değerlendirilecek. Türkiye saatiyle saat 12:00’da ağustos ayı tüketici fiyat endeksi rakamları açıklanacak.

Dolar ve euro yükselişini sürdürüyor

 

İSO Türkiye İmalat PMI Ağustos'ta 54,3 oldu

 

Dolar/TL 7.37 seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)