BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları yükseldi----

Avrupa borsaları yükseldi

Avrupa borsaları yükseldi
19 Ocak 2015 - 19:25 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yükselişi sürdürdü

Avrupa Hisseleri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) bu hafta parasal genişleme planını açıklayacağı beklentileri arasında, yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükseliş kaydederek günü 353.18 puandan tamamladı. Endeks Cuma günü petrol fiyatlarındaki artışın İsviçre hisselerindeki düşüşten ağır gelmesi ile 7 yılın zirvesine yükselmişti. İsviçre'de SMI Endeksi ise bugün yüzde 3.2 artarak, ülkenin merkez bankasının müdahale kurunu kaldırması sonrasında yaşadığı 2008'den bu yana en kötü haftadan toparlanıyor.

Londra’daki Seven Investment Management LLP yöneticisi Justin Urquhart Stewart, “Birçok kişi AMB’den Perşembe günü gelecek kararlara kadar kadar şimdilik pozisyonlarını sabit tutmaktan memnun. Yatırımcılar, geçen hafta piyasalara gelen volatil yapıyla beraber, masaya daha fazla risk koymakta gönülsüzler. Cevaplamamız gereken asıl sorular ise; parasal genişlemeyle elimize ne geçecek, ölçeği ne kadar olacak ve gerçekten işe yarayacak mı" yorumunu yaptı.

Yatırımcılar bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) toplantısını takip ederek yeni teşvik tedbirlerini izleyecek. Ekonomistler tarafından Başkan Mario Draghi'nin toplantı sonrasında 550 milyar euro (635 milyar dolar) tutarında tahvil alım programı açıklaması bekleniyor. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri, 22 Ocak'taki AMB toplantısında Draghi'nin Euro Bölgesi'nin deflasyondan uzaklaşması için şimdiye kadarki en büyük adımı atacağı yönünde. Ankete katılan 93 ekonomistin tahminlerinin medyanı, geçtiğimiz hafta içerisinde bir AMB yetkilisinin 500 milyar dolarlık tahvil alımı yönündeki yorumlarından daha yüksek olmasıyla dikkat çekiyor. 

ABD'de piyasalar bugün Martin Luther King Jr. Günü tatili nedeniyle kapalı. Asya hisseleri ise Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi'nin 2008'den bu yana en dik düşüşüne rağmen yükseliyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)