BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları rekoru genişletti----

Avrupa borsaları rekoru genişletti

Avrupa borsaları rekoru genişletti
13 Nisan 2015 - 19:46 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, İspanya hisselerinin 5 yılın en yüksek seviyesine çıkması ile rekoru genişletti

Avrupa hisseleri, İspanya hisselerinin Ocak 2010’dan bu yana en yüksek seviyeye çıkması ile birlikte yükselişi 5. güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.3 artış göstermesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek Londra’da 413.63 puan ile günü tamamladı. Telefonica SA ve Banco Santander SA’daki yükselişler IBEX 35 Endeksi’ni yüzde 1 yukarı itti. Endeks böylece Batı Avrupa piyasaları arasındaki en büyük artışlardan birini kaydetti. Avrupalı madencilik şirketleri, Çin ihracatlarının bir yıldan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından 5 günden bu yana ilk kez geriledi. Çin ihracatlarındaki gerileme, küresel talebin sürekliliği konusunda soru işaretleri yarattı.

Londra’da bulunan KCG Europe Ltd. direktörü Ioan Smith, “Piyasa, iyi bir yükselişin ardından kararsız ve şu an piyasayı daha yukarı itecek belirgin bir katalizör bulunmuyor. Yatırımlar AMB’nin parasal genişleme desteğine sahip olduğu sürece insanlar satın alımı sürdürecektir” dedi.

Stoxx 600 geçtiğimiz hafta Ocak ayından bu yana en büyük ralli gerçekleştirdi ve 2000 yılında ulaşılan rekor seviyeyi aştı. Ekonomik verilerin tahminleri aşması ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) büyümeyi destekleme çabası endeksi bu yıl yüzde 21 yükseltti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)