BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı----

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
16 Kasım 2022 - 11:19 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları güne jeopolitik gerilimle başladı. Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köye 2 füze düşmesinin ardından başlayan satış dalgası, füzelerin Ukrayna savunma sisteminden olabileceği haberleriyle frenlendi

Avrupa borsaları, haftanın üçüncü gününe karışık seyirle başladı. ABD'de enflasyonun tepe yaptığına yönelik güçlenen beklentilere karşın, dün akşam Polonya'ya kimliği belirsiz füzelerin düşmesinin ardından varlık fiyatlarında oynaklık arttı. Füzelerin Rusya'ya ait olduğu iddiaları bu sabah satış baskısı oluştururken son dakika haberi korkuları yatıştırdı. Füzelerin Ukrayna hava savunma sistemine ait olabileceği şeklindeki haberler satış baskılarını frenledi. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,13 azalışla 433,9 puana ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,18 değer kaybederek 14.353 puana geriledi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,26 yükselişle 7.389 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,11 artışla 6.649 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,25 değer kaybıyla 8.168 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,1 primle 24.722 puanda seyrediyor.

Dün 1,0480 ile 1 Temmuz'dan bu yana gördüğü en yüksek seviyeyi test eden euro/dolar paritesi, şu dakikalarda da yükselişini sürdürerek önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artışla 1,0420 seviyesinden işlem görüyor.

Jeopolitik riskler oyanklığı artırdı

Analistler, ABD'de enflasyonun tepe yaptığına yönelik güçlenen beklentilere karşın artan jeopolitik risklerle varlık fiyatlarında oynaklığın arttığını söyledi.

Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köyüne kaynağı bilinmeyen füzelerin düştüğü haberi ile risk algısının arttığını aktaran analistler, füzelerin Ukrayna hava savunma füzeleri olabileceği yönündeki haberlerin ise satış baskısını törpülediğini bildirdi.

Lagarde ve Bailey'min konuşmaları bekleniyor

Analistler, sözle yönlendirmelerine devam eden Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin "ultra şahin" tonu korudukları ifade ederek, bugün gözlerin ECB Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'nin açıklamalarına çevrildiğini kaydetti.

Veri gündeminde ABD'de açıklanacak perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanımının öne çıktığını vurgulayan analistler, ABD merkez bankası yetkililerinin de sözle yönlendirmelerinin takip edileceğini dile getirdi.

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre, İngiltere'de yıllık enflasyon ekimde yüzde 11,1 ile beklentileri aşarak 41 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Rus füzesi Polonya'ya düştü: 2 kişi öldü

 

Pentagon'dan Polonya'ya atılan düşen ilişkin açıklama

 

Asya borsalarında düşüş

 

Piyasalar yön bulmakta zorlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)