BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı ----

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
07 Ekim 2022 - 10:48 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları haftanın son gününde karışık seyirle başladı.

Yüksek faiz ve enflasyon ortamının ekonomik aktiviteye etkilerine ilişkin endişelerle pay piyasalarında dalgalanmaların sürdüğünü haftanın son gününde Avrupa borsaları, güne karışık seyirle başladı Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,18 azalışla 396,2 puan ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,11 değer kaybederek 12.457 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,11 yükselişle 7.004 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,16 artışla 5.946 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,13 değer kaybıyla 7.502 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,18 primle 21.178 puanda bulunuyor.

Dün yüzde 0,9 azalışla günü 0,9790'dan tamamlayan euro/dolar paritesi, şu sıralarda 0,9800 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, yüksek faiz ve enflasyon ortamının ekonomik aktiviteye etkilerine ilişkin endişelerle pay piyasalarında dalgalanmaların sürdüğünü belirterek, küresel çapta resesyon uyarılarının da giderek arttığını söyledi.

Avrupa'da dün yayımlanan Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) son toplantı tutanaklarının, bankanın agresif Faiz artırımlarına devam edeceğini ortaya koyduğunu aktaran analistler, enflasyonun çok yüksek olduğu ve uzun vadede hedefin üzerinde kalmaya devam edeceğinin yanı sıra faiz oranlarının yıl sonunda yüzde 2'ye yükseleceği sinyalinin verildiğini anımsattı.

Öte yandan Avrupa'da enerji krizi ve bu kapsamda alınan tedbirler de yakından takip edilirken, İngiltere'de bu kış enerji ithalatının azalması sebebiyle günde üç saatlik elektrik kesintisi yaşanabileceği uyarısı geldi.

Analistler, ABD Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının izlenmeye devam edileceğini vurgulayarak, bugünün veri gündeminde ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançların öne çıktığını kaydetti.

Almanya'da sanayi üretimi beklentilerin altında

Ayrıca, bugün açıklanan verilere göre, Almanya'da sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 ve aynı dönemde perakende satışlar aylık yüzde 1,3 azalışla beklentilerin altında kaldı.

İngiltere'de de Halifax konut fiyat endeksi ise eylülde yıllık yüzde 9,9 artımasına karşın beklentileri karşılayamadı.

Almanya'nın sanayi üretimi ağustos ayında daraldı

 

Minerd: Fed, bir şeyler kırılana kadar faiz artırmaya devam edecek

 

Nebati: Enflasyonu kalıcı olarak yeneceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)