BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları karışık açıldı----

Avrupa borsaları karışık açıldı

Avrupa borsaları karışık açıldı
25 Kasım 2022 - 11:21 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı

Küresel piyasalarda enflasyon ve resesyon ikilemi ile hafta boyunca hakim olan karışık seyir, Avrupa borsalarında haftanın son gününe başlarken de yaşandı. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,1 azalışla 440,4 puana gerilerken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 değer kazanarak 14.548 puana çıktı.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 yükselişle 7.474 puana çıkarken, Fransa'da CAC 40 endeksi 6.708, İspanya'da IBEX 35 endeksi 8.391 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 24.558 puanla yatay seyrediyor.

Dün yüzde 0,1 artışla 1,0410 seviyesinden günü tamamlayan euro/dolar paritesi, şu dakikalarda önceki kapanışının hemen üzerinde 1,0420 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda enflasyon ve resesyon ikilemi ile hafta boyunca hakim olan karışık seyrin bugün de devam ettiğini dile getirdi.

ECB'den hızlı faiz artırımına devam mesajı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel dün yaptığı konuşmada, enflasyonun hala yüksek seyrettiği bir ortamda faiz artırım hızını yavaşlatmak için erken olacağını belirtirken, ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos da bir sonraki adımın verilere bağlı olacağını söyledi.

Bugün ABD piyasalarının Şükran Günü tatili dolayısıyla erken kapanacağını anımsatan analistler, veri gündeminin sakin olduğunu ve ECB yetkililerinin açıklamalarının yatırımcıların odağında bulunduğunu bildirdi.

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre, Almanya'da mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH), yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 1,2 arttı. Ülkede GfK tüketici güven endeksi ise aralıkta -40,2 ile beklentilerin altında kaldı.

Ayı piyasası yatırımcıları yoracak

 

Küresel yatırımcılar için 3 ‘şükran’ sebebi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)