BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları haftaya artıda başladı----

Avrupa borsaları haftaya artıda başladı

Avrupa borsaları haftaya artıda başladı
27 Haziran 2022 - 10:45 www.finansgundem.com

Merkez bankalarının, resesyonu önleyici tedbirler kapsamında politikalarında yumuşamaya gideceği beklentisi ve zorlu bir ikinci çeyrekte sona gelinmesi Avrupa borsalarında yatırımcıların alım iştahını artırdı

Avrupa borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başlarken olumlu seyirde en büyük etkenler, merkez bankalarının resesyonu önleme tedbirleri kapsamında yumuşamaya gideceği beklentisi ve sıkıntılı geçen ikinci çeyrekte son haftaya girilmesi oldu.

İkinci çeyrekte yaşanan olumsuzlukların ardından büyük kayıplara uğrayan büyük yatırımcıların, yeni çeyrekte zararlarını kapatabilmek için hisse portföylerini yenilemeye başlamasıyla hisse satışları arttı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,93 artışla 416,8 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,23 değer kazancıyla 13.279 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,69 yükselişle 7.259 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,84 artışla 6.124 puanda, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,57 değer kazancıyla 22.245 puanda ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,38 primle 8.275 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1,0571 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, resesyon endişelerinin merkez bankalarının sıkılaştırıcı politikalarını yumuşatabileceği beklentisiyle pay piyasalarında cuma günkü pozitif seyrin yeni haftaya da taşındığını belirtti.

ECB VE FED İZLENECEK

Bu hafta bölgede enflasyon verilerinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamaların yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade eden analistler, bugün ABD'de dayanıklı mal siparişleri, bekleyen konut satışları ve Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Almanya'da ihracat beklentilerinde gerileme

 

Avrupa kömür santrallerine geri dönüyor

 

BoJ tutanaklarında gevşek paraya devam mesajı

 

Küresel piyasalarda pozitif seyir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)