BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları günü ekside tamamladı----

Avrupa borsaları günü ekside tamamladı

Avrupa borsaları günü ekside tamamladı
10 Mart 2015 - 20:19 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, enerji şirketleri ve ABD'de faiz artışı endişeleri nedeniyle geriledi

Avrupa hisseleri, petrol ve doğal gaz şirketlerinde yaşadığı düşüşlerin ardından ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artışına yaklaştığına ilişkin endişeler ile birlikte iki gün üst üste geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0,9 gerileyerek günü 389.66 puandan tamamladı. Endeksteki 19 sanayi grubu da geriledi. Royal Dutch Shell, BG Group ve BP petrol fiyatlarının küresel arz fazlasının sürmesi endişeleri sonrası gerilemesi sonucu yüzde 3'ten fazla düşüş kaydetti.

Yunanistan ve Euro Bölgesi yetkilileri arasındaki görüşmeler yarın Brüksel'de devam edecek. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Yunanistan hükümetine kritik durum ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek kreditörlere yardımcı olunması çağrısında bulundu. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise görüşmelerin iyi niyetle devam edeceğine olan güveninin tam olduğunu ifade etti. 

Stoxx 600 dün Yunanistan hisseleri öncülüğünde yedi yılın zirvesinden geriledi. Bu yıl genelinde yüzde 14 yukarıda seyreden endeks, AMB'nin tahvil alımlarına bu hafta başlayacağını açıklaması ile Cuma günü üst üste beşinci haftalık kazancı tamamlamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)