BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları güne pozitif başladı----

Avrupa borsaları güne pozitif başladı

Avrupa borsaları güne pozitif başladı
29 Kasım 2022 - 11:07 www.finansgundem.com

Çin'den gelen olumlu haberler Avrupa borsasında yatırımcıların risk iştahını artırdı, endeksler güne alıcılı başladı

Çin'de Kovid önlemlerine yönelik protestoların küresel ekonomiye darbe vuracağı endişesiyle haftanın ilk gününü ekside kapatan Avrupa borsaları, bu kez Çin'den gelen olumlu haberlerle yükselişe geçti. 

Avrupa borsaları, artan küresel risk iştahı ile güne alıcılı başladı.

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,38 artışla 439,5 puana, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,22 değer kazanarak 14.415 puana çıktı.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,43 yükselişle 7.506 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,44 artışla 6.694 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,31 primle 8.349 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,39 değer kazancıyla 24.536 puanda seyrediyor.

Dün, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin şahin açıklamaları ile günü yüzde 0,6 azalışla 1,0340'tan tamamlayan euro/dolar paritesi, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1,0380 seviyesinden işlem görüyor.

Çin'den olumlu sinyaller

Analistler, Çin'deki "sıfır Kovid-19" politikasının yavaş yavaş uygulamadan kaldırılabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesi ve Çin hükümetinin inşaat sektörü için 2009'dan bu yana uygulamada olan pay piyasalarından fonlama yasağını kaldırmasıyla küresel risk iştahının arttığını bildirdi.

Lagarde'dan kararlılık mesajı

Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nde dün konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu orta vadeli hedef olan yüzde 2 seviyesine düşürme konusunda kararlı olduklarını, bunun için faizleri daha da artırmayı planladıklarını ifade etti.

Lagarde, ECB'deki ekonomistlerin enflasyon riskini yukarı yönlü nitelendirdiklerine dikkati çekerek, "Enflasyonda zirveye ulaştığımıza ve kısa sürede düşeceğine inanmamızı sağlayacak unsurlar görmüyoruz." dedi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin gelecek ayki toplantıda 75 baz puan faiz artıracağı beklentisi güçlü kalmayı sürdürüyor.

Bugünün veri gündeminde Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve ABD'de tüketici güven endeksinin öne çıktığını ifade eden analistler, Çin'deki protestolara ilişkin haber akşının yatırımcıların odağında yer aldığını dile getirdi.

Küresel piyasalarda belirsizlik sürüyor

 

Almanya'da 'Black Friday' perakendecileri güldürmedi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)