BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları güne pozitif başladı----

Avrupa borsaları güne pozitif başladı

Avrupa borsaları güne pozitif başladı
21 Haziran 2022 - 10:34 www.finansgundem.com

Pazartesi günü yeni haftaya iyi bir performansla başlangıç yapan Avrupa borsaları salı gününe de yükselişle başladı. Piyasalardaki resesyon endişelerine karşın ekonomilerin geleceğiyle ilgili açıklamalar risk iştahını artırıyor

Avrupa borsaları, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Chiristine Lagarde'ın açıklamaları sonrası salı gününe yükselişle başladı. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,62 artışla 409,7 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,52 değer kazancıyla 13.335 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,21 yükselişle 7.137 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,63 artışla 5.957 puanda, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,47 değer kazancıyla 22.108 puanda ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,28 primle 8.309 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,3 yükselişle 1,0540 seviyesinden işlem görüyor.

BEKLENTİLER RİSK İŞTAHINI ARTIRDI

Analistler, piyasalarda devam eden resesyon endişelerine karşın, ekonomilerde yumuşak bir iniş yapılabileceğine ilişkin beklentilerin pay piyasalarında risk iştahını artırdığını söyledi.

Dün, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, temmuz ve eylülde faiz artışı yapabileceklerini belirtirken, tahvil faizlerine müdahale etmek için geliştirilen araca yönelik ısrarlı sorular üzerine bu konuda açıklama yapmak için henüz erken olduğunu dile getirdi.

FAİZ ARTIŞI RİSK PRİMİNİ YÜKSELTECEK

ECB Baş ekonomisti Philip Lane ise Euro Bölgesi'nde negatif faizlerin artık uygun olmadığını kaydederken, politika faizindeki artışın ekonominin bütün birimlerindeki risk primini yükselteceğini aktardı.

ECB VE FED TAKİP EDİLECEK

Bugün, ABD Merkez Bankası (Fed) ve ECB yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin takip edileceğini bildiren analistler, veri gündeminde ise Avro Bölgesi'nde ödemeler dengesi ile ABD'de ikinci el konut satışları ve Chicago Fed ulusal faaliyet endeksinin öne çıktığını söyledi.

Bullard: ABD ekonomisi büyümeye devam etmeli

 

Almanya için büyüme tahmini düşürüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)