BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları güne düşüşle başladı----

Avrupa borsaları güne düşüşle başladı

Avrupa borsaları güne düşüşle başladı
22 Ekim 2020 - 10:48 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları korona virüs gündemi ve tüketici güveninin kötüleştiğine ilişkin araştırma raporları nedeniyle perşembe gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar gün içerisinde BoE'den gelecek açıklamaları değerlendirecek

Avrupa borsaları yeni güne satıcılı bir başlangıç yaptılar. Almanya'nın en büyük piyasa araştırmaları şirketi GfK'nın Almanya'da tüketici güveninin kötüleştiğine işaret eden raporu, AB üyesi ülkelerde korona virüs vaka sayılarında yeni rekorlar kırılması Avrupa borsalarına satış getiren faktörler oldu. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,1 azalarak 357 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,6 düşerek 12.355 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1 değer kaybıyla 5.717 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,6 azalışla 4.787 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1,2 gerileme ile 6.735 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1 düşüşle 18.902 puanda seyrediyor.

Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,1865 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, Avrupa'da korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış ve ABD'de görüşülen teşvik paketine ilişkin belirsizliklere paralel risk algısının yüksek seyretmeye devam ettiğini söyledi.

Almanya, son 24 saatte 11 bin 287 ile salgının başlangıcından bu yana en yüksek vaka sayısını açıklarken, tüketici güveni eksi 3,1 ile beklentinin hemen altında gerçekleşti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, dün yaptığı açıklamada, artan vaka sayılarının ekonomik görünüm için risk oluşturduğunu vurgularken, İngiltere'de bir kent için daha alarm "en yüksek" seviyeye çıkarıldı.

Analistler, yurt dışında Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve bu akşam canlı yayında gerçekleşecek ABD Başkanı Donald Trump ile Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden'ın tartışmasının takip edileceğini, jeopolitik gelişmelerin de yatırımcıların odağındaki yerini koruduğunu kaydetti.

Avrupa borsalarında bugün gözler ECB üyesi Fabio Panetta, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey ve BoE Baş Ekonomisti Andy Haldane tarafından yapılacak açıklamalarda olacak. 

Bunun yanı sıra ABD'deki korona virüs teşvik paketi pazarlıkları ve Avrupa'daki korona virüs vaka sayıları ile alınan tedbirler de takip edilecek.

Avrupa’da küçük işletmelerin yarısı iflas riski altında

 

Mali teşvik azalırsa ekonomi yavaşlar

 

Paypal’dan kripto para hamlesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)