BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı----

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
07 Kasım 2022 - 11:12 www.finansgundem.com

Piyasalar enflasyon verilerine odaklanılan haftada siyasi gelişmelerin de etkisinde. Yeni haftaya ekside başlayan Avrupa borsalarında yatırımcılar Sentix yatırımcı güven endeksini ve ECB Başkanı Lagarde'ın konuşmasını takip edecek


Avrupa borsaları, haftaya satış ağırlıklı seyirle başladı. Geçtiğimiz haftayı merkez bankalarının faiz artışlarına odaklanarak geçiren yatırımcılar bu hafta enflasyon verilerini takip edecek. Siyasi gelişmeler de Avrupa piyasalarını yakından etkileyecek. Biden yönetimi için test niteliğindeki ara seçimler ABD'nin dış politikasında değişiklik yapılıp yapılmayacağı şeklindeki endişeleri de artırdı. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,53 azalışla 414,8 puana ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,51 değer kaybederek 13.393 puana geriledi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,51 düşüşle 7.298 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,78 azalışla 6.366 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,59 değer kaybıyla 7.896 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,48 gerileyerek 23.170 puanda seyrediyor.

Cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yaptıkları açıklamalar sonrası 50 baz puanlık faiz artırım ihtimalinin güçlenmesi ile euro/dolar paritesi yüzde 2,15 artışla 3 Aralık 2015'ten bu yana en hızlı günlük yükselişini yaparak günü 0,9960'tan tamamlarken, şu dakikalarda yüzde 0,3 düşüşle 0,9930'dan işlem görüyor.

Yüksek enflasyon ve resesyon kaygıları sürüyor

Analistler, para politikalarına yönelik belirsizlikler ile yüksek enflasyon ve resesyon kaygılarının gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

Bu hafta yoğun makroekonomik veri takvimi ve ABD'de yarınki seçim sürecinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırmasının beklendiğini belirten analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın, konuşmasının yanı sıra Avro Bölgesi'nde Sentix yatırımcı güven endeksinin takip edileceğini dile getirdi.

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre Almanya'da sanayi üretimi eylülde yüzde 0,6 artışla beklentileri aştı.

FED sonrası borsalar yeniden düşüşe mi geçiyor?

 

Euro Bölgesi maliye bakanları enerji toplantısı yapacak

 

Dolar/TL haftaya sınırlı yükselişle başladı

 

Almanya'nın sanayi üretiminde sürpriz büyüme

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)