BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı----

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
13 Temmuz 2022 - 10:15 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları, yatırımcıların Fed'in enflasyon verisi öncesi tedirgin davranması nedeniyle güne ekside başladı. Yatırımcılar bugün Fed'in FOMC tutanakları ve Euro Bölgesi'nin sanayi üretimi verilerini de takip edecek

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı enflasyon verileri, tüm küresel piyasaları olduğu gibi Avrupa borsalarını da etkiledi. Yatırmcıların alım iştahının frenlenmesi nedeniyle Avrupa borsaları güne düşüşle başladı. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,39 azalışla 415,4 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,87 değer kaybıyla 12.793 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,48 düşüşle 7.175 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,62 azalışla 6.007 puanda, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,77 değer kaybıyla 21.321 puanda ve İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,41 düşüşle 7.982 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi, dün 1,0000 ile son 20 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından bugün önceki kapanışının hemen altında 1,0037'den işlem görüyor.

TÜFE, ALMANYA'DA BEKLENTİLERE PARALEL

Bugün açıklanan makroekonomik verilere göre, haziranda Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 7,6 ile beklentiler paralelinde artış kaydetti.

İNGİLTERE'DE TÜFE BEKLENTİLERİ AŞTI

Ayrıca, İngiltere'de mayısta sanayi üretimi yıllık yüzde 1,4 ve Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) çeyreklik yüzde 0,4 artarak tahminleri aştı.

Analistler, bugün açılanacak, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarında önemli belirleyicilerden olan, enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların temkinli hareket ettiğini söyledi.

FED, EUROYU BASKILIYOR

Fed'in şahin politikalarını agresif şekilde devam ettirebileceğine ilişkin beklentilerin güçlü kalmayı sürdürdüğünü ifade eden analistler, bu durumun yanı sıra artan jeopolitik riskler nedeniyle de Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yeterli politika alanına sahip olmayabileceğine yönelik endişelerin euroyu baskıladığını kaydetti.

RESESYON-ENFLASYON İKİLEMİ SÜRÜYOR

Dünya borsaları resesyon ve enflasyon ikilemi arasında yön arayışını sürdürürken, gözler bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

Analistler, günün geri kalanında ABD'nin enflasyon verisinin yanı sıra Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve Fed'in Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirterek, euro/dolar paritesinin seyrinin de yakından izlenmeye devam edileceğini bildirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)