BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı----

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
20 Ağustos 2020 - 10:34 www.finansgundem.com

FED’in kötümser ekonomik görünümünü değerlendiren Avrupa borsaları Perşembe gününe %1’i aşan düşüşlerle başladı. Yatırımcılar jeopolitik risklerin artmasını değerlendiriyor

Avrupa borsaları ABD Merkez Bankası’nın (FED) kötümser ekonomik görünüm paylaşımının ardından düşüşle açıldı. Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,1, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,1, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,2, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,3, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1,4 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 1,3 değer kaybetti.

Çarşamba günü Federal Serbest Pazar Komitesi’nin en son parasal politika toplantısının tutanakları yayınlandı. Tutanaklar FED yetkililerinin ABD’deki ekonomik geri dönüşe ilişkin görünümlerinin oldukça şüpheli olduğu görüldü.

FED’den gelen bu endişeli tabloyla birlikte New York borsasının seyri negatife döndü. Asya Pasifik hisseleri değer kaybederken Asya borsalar Çin’in borç verme oranını sabit tutması da değerlendirildi.

FED üyeleri büyümeye odaklandı

Avrupa'da, protestocular Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko'nun sokakların polis güçleri tarafından temizlenmesi emrine karşı gelerek Çarşamba akşamı Minsk'te toplanmaya devam ettiler. Avrupa Birliği'nin gayrimeşru olarak nitelendirdiği seçimlerden bu yana bir buçuk haftadır cumhurbaşkanına karşı gösteriler devam ediyor.

Trump, Belarus için Putin ile görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Rusya ve Çin'i BM'nin İran'a uygulayacağı yaptırımlar karşı çıkarmaması konusunda uyarmasıyla birlikte jeopolitik gerginlikler gündemde kalmaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump Perşembe günü Pompeo’ya New York'taki BM Güvenlik Konseyi'nde yaptırımların yeniden uygulanması talimatını verdi.

Bu arada Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow Çarşamba günü CNBC'ye verdiği demeçte, Trump'ın Çin'in TikTok'un ABD operasyonlarının satışından elde edilen gelirin bir kısmına erişimini engellemek istediğini söyledi. Kudlow, ABD Hazinesi'nin bu çeşit ödeme almasının "alışılmadık" olacağını kabul etti.

Microsoft'tan sonra Oracle da TikTok'u almak için harekete geçti

İsviçreli ilaç üreticisi Roche, kovid-19 antikor kokteyli geliştirmek için ABD'li biyoteknoloji firması Regeneron ile ortak çalışıyor.

Veri cephesinde, Euro Bölgesi'nin Haziran ayına ilişkin inşaat üretim rakamlarının saat 12'de paylaşılması bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın Temmuz ayı para politikası toplantı tutanakları saat 14:30'da yayınlanacak ve politika belirleyicilerinin salgın etkisindeki Euro Bölgesi ekonomisini nasıl yönlendirmeyi planladıklarına dair daha fazla ipucu taşıyacağı için yatırımcılar tarafından değerlendirilecek.

ABN Amro ve ING bireysel bankacılığa ağırlık verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)