BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı----

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
18 Ağustos 2020 - 10:27 www.finansgundem.com

Avrupa borsaları salı gününe düşüşle başladı

Avrupa’daki korona virüs vakalarının yeniden alevlenmesi ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerginliğin yükselmesiyle birlikte Avrupa borsaları güne düşüşle başladı. Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,7, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,6, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,5, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,6 ve İtalya'da FTSE MIB endeksi yüzde 0,8 değer kaybetti.

Analistler Avrupa'da maliye bakanlarının gerçekleştireceği toplantıdan çıkacak haberlerin takip edilecek. Ekonomik verilerin gündeminde ise, ABD'de açıklanacak konut başlangıçları ve inşaat izinleri verileri öne çıkıyor.

Avrupa'da korona virüs vaka sayılarının yeniden artış göstermesi yatırımcıları endişelendiriyor. Fransa'da 3 gündür günlük vaka sayıları 3 binleri geçerken, İspanya'da 16 bin yeni vakaya rastlandı. İspanya’da Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, güncellenen Kovid-19 verileriyle ilgili basına yaptığı değerlendirmede, "16 binlik artışın nedeni yeni vakaların, nüfusun yoğun olduğu yerlerde çıkmasıdır. Bu iyi bir veri değil" dedi.

Yatırımcılar ABD ile Çin arasındaki teknoloji savaşında oluşan yeni gelişmeleri izliyor. Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump Huawei için kısıtlamaları daha da arttırdı. ABD Ticaret Bakanlığı konuyla, Çin telekomünikasyon devinin ABD yazılımı veya teknolojisiyle geliştirilmiş veya üretilmiş çipler dahil yarı iletkenleri özel ruhsat olmaksızın edinmesini önlemek amacıyla mayıs ayında açıkladığı kısıtlamaları genişlettiğini açıkladı.

Piyasa katılımcılarının krizle ilgili endişe duyduğu bir diğer başlıksa ABD’nin sosyal medya uygulaması Tiktok’un sahibi Çinli firma Bytedance’e uyguladığı baskılardı. Geçtiğimiz hafta Trump bir başkanlık kararnamesi imzalayarak ABD’deki Tiktok işletmesinin satışının çözülebilmesi için bir miktar daha zaman vermişti.

Borsa faiz artışını mı fiyatlıyor

 

Asya borsaları ABD-Çin gerilimi ile geriledi

 

Uzaktan çalışma Y ve Z kuşakları için önemli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)