BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları bankalar ile yükseldi----

Avrupa borsaları bankalar ile yükseldi

Avrupa borsaları bankalar ile yükseldi
01 Nisan 2015 - 19:37 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, 2009'dan bu yana en iyi çeyrek dönemlik yükselişi kaydetmesinin ardından bankalarla birlikte yükseldi

Avrupa hisseleri, 2009'dan bu yana en iyi çeyrek dönemlik yükselişi kaydetmesinin ardından bankalar öncülüğünde yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek günü 398.52 puandan tamamladı. Gösterge endeks,Yunanistan'ın 9 Nisan'da Uluslararası Para Fonu'na (IMF) yapması gereken borç ödemesini ertelemek isteyebileceğine dair haberlerin çıkması sonucu, tüm kazancını silmeye yaklaşmıştı.

Endeks Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişleme programına başlaması ve ekonomik verilerin beklentileri 2 yılın en yüksek seviyesinde aşması ile yılın ilk 3 ayında yüzde 16 ralli yaptı.

Yunanistan Başbakanı Tsipras, Euro Bölgesi kreditörlerini yardımların serbest bırakılması konusunda ikna etmeye çalışıyor. Ancak öte yandan kemer sıkma önlemlerinin artırılması taleplerine direniyor. Konuyla yakın kişilerin görüşlerine göre, AMB Yönetim Kurulu Yunanistan’in acil durum fonları ile ilgili haftalık değerlendirmesini Çarşamba günü gerçekleştirecek. Warren Buffett Salı günü verdiği bir röportajda Euro Bölgesi’nin Yunanistan'ın ayrılmasına dayanabileceğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)