BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları alıcılı seyretti----

Avrupa borsaları alıcılı seyretti

Avrupa borsaları alıcılı seyretti
13 Temmuz 2015 - 19:30 www.finansgundem.com

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan konusunda anlaşmaya varıldığının açıklnamasının ardından ralli yaptı

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan ve kreditörlerin anlaşmaya varmasının ardından ralli yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:08'de yüzde 1.1 yukarıda seyrediyordu. Endeksteki tüm sanayi grupları yukarı yönde hareket etti ve en fazla yükselen grup ise bankalar oldu. Fransa'da CAC-40 Endeksi, Almanya'da DAX Endeksi ve İspanya'da IBEX 25 Endeksi bölge endeksleri arasında en fazla yükselen endeksler oldu.

Euro Stoxx 50 endeks vadeli kontratları, anlaşmaya varıldığına iklişkin haberlerin gelmesi ile birlikte yüzde 1.2'ye kadar varan kaybını geri aldı. Avrupa Birliği başkanı Dolnald Tusk, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Brüksel'de yaklaşık 17 saattir yürütülen görüşmelerin ardından, Yunanistan ve Avrupalı liderlerin, üçüncü kurtarma paketine ilişkin resmi görüşmelerin başlatılabilmesi için gereken reformlar konusunda anlaşma sağladını duyurdu.

Stoxx Europe 600 Endeksi geçen hafta yüzde 1.4 yükseldi ve Yunanistan'ın kurtarma paketini alacağına ilişkin iyimserliğe bağlı olarak son iki günde Kasım 2011'den bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Yunanistan'a ilişkin gelişmeler hisse senetlerinin yönünü belirliyor ve hisse senetleri Nisan'dan bu yana hemen hemen her hafta kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.

Nisan ayında rekor seviyeye çıkan ve bu yıl yüzde 21 kadar yükselek Stoxx Europe 600 Endeksi, Yunanistan ile kreditörler arasındaki görüşmelerin sürüncemede kalması ile birlikte, bu zirveden bu yana geçen hafta itibariyle yüzde 6.1 kaybetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)