BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği'nin geleceği ne olacak----

Avrupa Birliği'nin geleceği ne olacak

Avrupa Birliği'nin geleceği ne olacak
27 Mart 2020 - 17:50 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınından İtalya'nın ardından en fazla etkilenen ülke olan İspanya, ortak mücadele ve yardım konusunda harekete geçmeyen Avrupa Birliği'ni eleştirdi.

Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla ortak mücadele konusunda anlaşamayan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde görüş ayrılıkları devam ediyor. Salgının en fazla yayıldığı ülkelerden AB'ye yönelik eleştiriler birliğin geleceği hakkında soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

AB üyesi 27 ülkenin liderlerinin Kovid-19 üzerine video konferans sistemiyle perşembe günü yaptığı toplantıdan bir sonuç çıkmamasının ardından, cuma günü (bugün) de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Twitter'dan paylaşımda bulundu.

Sanchez, "Neslimizin en kötü kriziyle karşı karşıyayız. Avrupa projesinin geleceği tehlikede. Koordinasyonlu ve sağlam bir AB ile bireyselcilik arasında seçim yapıyoruz. Biz, derinden Avrupacıyız. Bu acil duruma karşı ortak cevap talep ediyoruz, adil bir toparlanma garanti ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AB liderlerinin, 2 haftalık müzakere süresi olduğu yazıldı

Kovid-19'dan en fazla etkilenen İspanya ve İtalya, AB toplantısında diğer üye ülkelerden "açık, güçlü ve koordineli bir mali plan" talep ederken, basına sızan bilgilerde başta Almanya ve Hollanda'nın buna karşı çıktığı bildirilmişti.

"AB'de, koronavirüse verilecek ekonomik cevapta bölünme" başlığı atan İspanyol basını, AB liderlerinin bu uzlaşmazlığa çözüm bulmak için önlerinde 2 haftalık müzakere süresi olduğunu yazdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)