BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği'nden Avusturya'ya ırkçılık uyarısı----

Avrupa Birliği'nden Avusturya'ya ırkçılık uyarısı

Avrupa Birliği'nden Avusturya'ya ırkçılık uyarısı
02 Haziran 2020 - 15:37 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi'nden Avusturya'daki ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla ilgili önemli bir rapor yayınlandı. Raporda Avusturya Müslümanlara ve göçmenlere yönelik ırkçı söylemler nedeniyle uyarılıyor

Avrupa Konseyi'ne bağlı 'Irkçılığa ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Avrupa Komisyonu' (ECRI) Avusturya'da özellikle Müslümanlara ve göçmenlere yönelik artan ırkçılığın endişe verici olduğunu açıkladı. Raporda "Siyasi söylemler özellikle Müslümanları ve mültecileri hedef alan son derece düşmanca imalarda bulunuyor." ifadeleri yer aldı.

Avusturya ile ilgili yayımlanan 6. raporda başörtü konusuna da yer veriliyor. Avusturya yasalarında bu konuda değişiklik yapıldığı, 10 yaşından küçük çocukların okula, "ideolojik veya dini anlamlar taşıyan bir kıyafet ile giremediği" hatırlatıldı.

Bütün dini gruplara eşit bir şekilde davranılmasının önemine vurgu yapan ECRI, yetkililerin bu konuyu tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak yeniden değerlendirmesini istiyor.

Araştırmada 'nefret suçlarının eksik bir şekilde raporlandığı' polisin 'siyahi ve Müslümanlardan oluşan azınlık topluluklarına' yönelik baskı iddialarının olduğu ifade ediliyor.

 
Avrupa Konseyi Avusturya'nın Romenlere karşı ayrımcılık konusunu öncelik olarak kabul etmesine rağmen toplumda islamofobik söylemlerin giderek arttığını, bu durumun büyük endişe yarattığını belirtiyor.

Raporda, Avusturya'nın göçmenlerin ülkeye uyum sağlamaları için dil ve eğitim konusunda verdiği çabaların gözardı edilemeyeceği belirtiliyor. Ancak son dönemde Avusturya yasalarında yapılan değişiklikler ile birlikte entegrasyon konusunda büyük kısıtlamalar getirildiği aile birleşiminin zorlaştırıldığı ve Avusturya vatandaşı olmanın güçleştirildiğine dikkat çekiliyor.

AB fonları Türkiye'yi de kapsayacak

 

Gövde gösterisi! Trump elinde İncil yürüyerek kiliseye gitti

 

George Floyd'un otopsi raporu açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)