BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği Pfizer ile dev anlaşma imzalayacak----

Avrupa Birliği Pfizer ile dev anlaşma imzalayacak

Avrupa Birliği Pfizer ile dev anlaşma imzalayacak
24 Nisan 2021 - 11:40 www.finansgundem.com

AB, Pfizer ile kısa süre içinde dünyanın en büyük aşı anlaşmasını imzalayacak

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Komisyonu, birkaç gün içinde dünyanın en büyük aşı tedarik anlaşmasını imzalamayı ve önümüzdeki birkaç yıl için 1.8 milyar doz Pfizer Kovid-19 aşısını güvence altına almayı beklediğini söyledi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Pfizer'in, Belçika'daki aşı fabrikasına yaptığı ziyarette, ABD'li ilaç üreticisi ve Alman ortağı Biontech'in aşılarının 2021-2023 arasında teslim edileceğini söyledi.

900 milyon isteğe bağlı dozu içerecek olan anlaşma, 450 milyon AB nüfusunu iki yıl boyunca aşılamaya yetecek ve bloğun uzun vadeli kaynaklarını da desteklemeyi hedefleyecek.

Bu, önceki iki sözleşme kapsamında bu yıl 600 milyon doz aşıyı tedarik etmeyi taahhüt eden iki şirket ile bloğun kabul imzalayacağı üçüncü sözleşme. Brüksel, Temmuz ayı sonuna kadar AB yetişkinlerinin en az % 70'ini aşılamayı hedefliyor.

Bir AB yetkilisi, Pfizer ile tedarik anlaşmasının prensipte kabul edildiğini, ancak her iki tarafın da son şartları belirlemek için birkaç güne ihtiyacı olduğunu söyledi.

Pfizer patronu Albert Bourla ile düzenlediği basın toplantısında von der Leyen, "Önümüzdeki günlerde sonuçlandıracağız. Bağışıklığı artırmak için takviye aşıları vermek için gerekli dozları güvence altına alacak" diye konuştu.

Pfizer, artan talebi karşılamak için son aylarda ABD ve Belçika tesislerinde üretimi artırmak için çabalıyor.

Bourla, Puurs'un Mayıs ayına kadar 100 milyondan fazla doz üretme kapasitesine sahip olmasının beklendiğini, bu da şirketin bu yıl ve muhtemelen daha fazla 2,5 milyar dozluk küresel üretimine katkıda bulunacağını söyledi.

Bir şirket yetkilisi, Puurs fabrikasının geçen yılın sonuna doğru üretmeye başladığından bu yana 80'den fazla ülkeye yaklaşık 300 milyon Kovid-19 aşısı ihraç ettiğini söyledi.

Yine de, en zengin ülkeler aşılamayla yarışa girdikçe, yeni anlaşma muhtemelen düşük gelirli ülkelerle genişleyen uçurum hakkındaki tartışmaları alevlendirecek.

Reuters analizine göre, Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun % 40'ından fazlasına en az bir doz verirken, enfeksiyonların rekorlara imza attığı Hindistan'da yalnızca % 8'ine ilk doz uygulandı ve birçok Afrika ülkesi yalnızca %1'ine ulaştı.

Cuma günü, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, COVAX doz paylaşım tesisinin birinci yıldönümü münasebetiyle yapılan yorumlarda, aşılara en düşük gelirli ülkelerde ulaşılamayacağını söyledi.

Gates dünyayı kurtaracak formülü açıkladı

 

AstraZeneca aşısı sadece erkeklere yapılacak

 

Hayvan terbiyecisi profesör olmuş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)