BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği İran'ın yaptırım misillemesini reddetti----

Avrupa Birliği İran'ın yaptırım misillemesini reddetti

Avrupa Birliği İran'ın yaptırım misillemesini reddetti
27 Ekim 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

AB yönetimi, Mahsa Emini'nin ölümünü sonrası İran'a uygulamaya başladığı yaptırımlara karşılık olarak İran'ın da AB'ye uyguladığı yaptırımların reddedildiğini duyurdu.


Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, İran'ın AB'ye yönelik yaptırımlarıyla ilgili, "AB bu yaptırımları reddetmektedir. Bu yaptırımlar tamamen siyasi amaçlıdır. AB yaptırımlarına baktığınızda ise bunlar İran'daki insan hakları ihlalleri temelinde açık yasal gerekçelere dayandırılarak alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Sözcü Stano, İran'a yönelik politik misillemeye odaklanmak yerine halkın ifade özgürlüğü gibi özgürlüklerini sağlama çağrısı yaptıklarını belirtti.

Mahsa Emini'nin ölümü

Başkent Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra vefat eden 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin ölümü ülkede infiale yol açmıştı. Bunun üzerine başlayan protestolar, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

Gösterilerdeki can kaybına ilişkin resmi makamlardan net bir bilgi paylaşılmazken, Norveç merkezli "İran İnsan Hakları Örgütü" protestolarda 200'den fazla kişinin öldüğünü iddia etmişti.

İranlı 11 kişi ve 4 kuruluşa AB yaptırımı

AB, Emini'nin ölümünün ardından ülke çapına yayılan protestolarla ilgili 17 Ekim'de İranlı 11 kişi ve 4 kuruluşa yaptırım uyguladığını bildirmişti. İran da yanıt olarak Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin de aralarında olduğu Avrupalı 12 kişi ve 8 kuruluşa yaptırım kararı almıştı.

İran'dan AB'ye yaptırım

 

Mahsa Amini protestoları İran üniversitelerinde devam ediyor

 

İran'daki protestolarda tutuklananların yargılaması başladı

 

İran'da Mahsa Emini protestoları sürüyor!

 

İran'da protesto gösterileri devam ediyor

 

AB'den İran'a yeni yaptırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)