BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği bursundan haberiniz var mı?----

Avrupa Birliği bursundan haberiniz var mı?

Avrupa Birliği bursundan haberiniz var mı?
11 Eylül 2015 - 10:57 www.finansgundem.com

Avrupa üniversitelerinin kapısını AB bursları ile açın

Yurtdışında master ve doktora yapmayı düşünen gençlerin burs bulma şansı lisans eğitimi almak isteyenlere oranla daha yüksek. Çünkü lisans programları için burs bulmak daha zor. Ancak başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok ülkede lisansüstü eğitim yapacak gençler için burs olanakları var.
Bunlardan biri de AB'nin Türkiye'ye özgü oluşturduğu bir burs olan "Jean Monnet" Bursu. Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde AB ile ilgili uzmanlaşacak kişilerin yetiştirilmesini amaçlayan bu burs ile London School of Economics and Political Science (LSE), Cambridge, Oxford gibi üniversitelerin de aralarında bulunduğu Avrupa'daki 60 üniversitede burslu olarak yüksek lisans yapma ve araştırma programlarına katılma şansınız var. Bu yıl Jean Monnet ile 210 kişi lisansüstü eğitime gönderilirken, bursiyerlere 28.8 milyon Euro fon ayrıldı.
Burstan, kamu sektörü ile özel sektör çalışanları, üniversite son sınıf öğrencileri, lisansüstü öğrencileri ile üniversitelerin akademik ve idari personeli de faydalanabiliyor. Bursun yüzde 60'ından kamu sektörü, yüzde 30'undan üniversiteler ve geri kalan yüzde 10'undan da özel sektör çalışanları yararlanıyor.

Haberin devamını okumak için tıklayın...
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)