BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankalarının ikramiyeleri Wall Street’le yarışıyor----

Avrupa bankalarının ikramiyeleri Wall Street’le yarışıyor

Avrupa bankalarının ikramiyeleri Wall Street’le yarışıyor
25 Nisan 2022 - 15:45 www.finansgundem.com

Büyük istifa dalgası ardından finans sektöründeki yetenek savaşları Avrupa bankalarını kesenin ağzını açmaya itti. Avrupalı bankaların personel ikramiyeleri bazı Wall Street bankalarını geride bıraktı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street bankaları uzun zamandır Avrupalı rakiplerini ikramiyeler konusunda gölgede bırakıyordu. Ancak Financial News’in haberine göre geçen yıl boyunca düşük ve orta rütbeli personel için şiddetlenen yetenek savaşları bankalar arasındaki bu düzeni sarstı.

İşe alım firması Dartmounth Partners tarafından yapılan bir ankete göre Goldman Sachs diğer bankalar arasında açık ara en fazla ikramiye ödeyen banka olarak öne çıkıyor. Wall Street bankası uzman yardımcısı pozisyonunda çalışanlarına ortalama 180.500 sterlin ortalama ikramiye ödeyerek bir önceki yıla göre %54’lük artış gerçekleştirdi. Goldman başkan yardımcılığı pozisyonları içinse ikramiyeleri geçen yıla göre %52 artırarak 350.400 sterline getirdi. Ancak diğer bankalara bakıldığında ise farklı bir tablo ortaya çıkıyor.

Son yıllarda, Wall Street bankaları ücretler konusunda Avrupalı rakiplerine karşı net bir üstünlük sağlamıştı. Deutsche Bank, Credit Suisse ve HSBC gibi Avrupalı bankalar maliyet düşürme uygulamalarını açıklarken, ABD firmaları ise ikramiyeler konusunda pazar payını farklı bir şekilde elinde tutuyordu.

Uzman yardımcıları

Bununla birlikte yetenekli çalışanlarını korumayı amaçlayan bankalar geçen yıl her iki pozisyonda da ödemeleri artırdı. UBS, uzman yardımcıları için ortalama 111.700 sterlin ikramiye ödedi. İngiliz bankası Barclasys ise 106,700 sterlin ikramiye ödeyerek rakamı JPMorgan’ın ödemeleriyle aynı seviyeye çıkardı ve Morgan Stanley, Citigroup ve Bank of America’yı geride bıraktı.

Credit Suisse, en üst düzey bankalar arasında bu seviyedeki en düşük ikramiyeyi ödedi ve ortalama 88.000 sterlin ödeme yaptı.

İkramiye artışları maaşlardaki artışlarla da birleşti. İlk yıl uzman yardımcısı maaşları Bank of America, Barclays ve Credit Suisse’de 90 bin sterlinden 105 bin sterline kadar değişti.

Dartmounth Partners anketine göre Citigroup ve UBS maaşlarını 110 bin sterline yükseltirken JPMorgan ve Morgan Stanley maaşları ise 115 bin sterline ulaştı.

Başkan yardımcıları

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre sözleşme bankacılığı alanındaki 100 saatlik haftalara varan zorlu çalışma saatleri çalışanların işlerinden ayrılma taleplerinde etkili oldu. Büyük istifa dalgası olarak da adlandırılan bu süreçte düşük ve orta rütbeli personelini kadrosunda tutmak isteyen bankalar yeni çözümler aradı. Bankalar bir yandan çalışma uygulamalarını değiştirmeye çabalarken diğer yandan da kısa vadede işten ayrılmaları engellemek için çalışan ödemelerini artırmayı tercih etti.

Başkan yardımcısı düzeyinde, Barclays ortalama 216.300 sterlin ikramiye ödedi. Geçtiğimiz yıla göre %33'lük yükseliş Goldman Sachs dışındaki diğer tüm bankalara göre en büyük ikramiye artışını işaret ediyor.

JPMorgan'ın 230.800 sterlinlik ortalama ikramiye ödemesi %31 artarken, Credit Suisse ise en yüksek ikinci ödeme olan 245.300 sterlinlik ikramiyeleri dağıttı.

Başkan yardımcısı pozisyonundakiler için maaşlarsa değişiklik gösterdi. JPMorgan ve Goldman Sachs, bu pozisyonda ilk yılını geçirenlere 170.000 sterlin maaş verirken, Morgan Stanley ise 185.000 sterlin ile Londra’daki bu pozisyon için en yüksek maaş teklifinde bulundu.

Bu arada Citigroup ve Deutsche Bank başkan yardımcıları için 150 bin sterlin ödeyerek üst düzey bankalar arasında en düşük maaş ödemesi gerçekleştirenler oldu. Pozisyon için Barclays 155 bin sterlin, Credit Suisse 160 bin sterlin ve Bank of America 165 bin sterlin ödüyor.

Finans devleri iklim uzmanlarına kesenin ağzını açtı

 

İş değiştiren çalışanların maaşı yüzde 22 arttı

 

JPMorgan’a çalışan mesajları nedeniyle dev ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)