BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankalarına temettü uyarısı----

Avrupa bankalarına temettü uyarısı

Avrupa bankalarına temettü uyarısı
22 Temmuz 2020 - 16:40 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bankalardan sermayelerini korumaları için yılın kalanında temettü ödemesi yapmamalarını isteyebilir

Avrupa Merkez Bankası (ECB), en azından bu yılın sonuna kadar bankalardan temettü ödemelerini durdurmalarını isteyebilir. Bu durum, dördüncü çeyrekte temettü ödemelerinin başlayabileceğini bekleyen yatırımcıların umutlarını azaltıyor.

ECB'nin denetim konseyinin bazı üyeleri, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, ekonominin bankaların tekrar sermaye geri ödemeye başlamalarını makul kılacak denli açıklığa kavuşmadığını düşünüyorlar.

ECB'den bir sözcü konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bloomberg'de geçen ay çıkan habere göre, BNP Paribas SA, hisse senetlerindeki sert düşüşü durdurabilmek için temettü ödemelerine tekrar başlama konusunda lobi yapıyor. Tarihi işlem rallisi, düzenleyici kuruluşların yardımları ve kapsamlı devlet kredi garantileri bazı bankaların kârlarının artmasını sağladı. İsviçreli UBS Group AG Salı günü yaptığı açıklamada, yıl sonuna doğru sermayeyi hissedarlara geri döndürebileceklerini kaydetti.

Konunun gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklar, temmettü yasağının uzatılıp uzatılmamasına ilişkin nihai kararın önümüzdeki günlerde alınacağını kaydetti. Euro Bölgesi üye ülkelerinin bireysel düzenleyici kuruluşları, kaynaklardan ikisine göre, ödeme yapmak için ECB'nin denetlemesine doğrudan bağlı olmayan küçük bankalara izin verebilir. Kaynaklardan biri, bankaların sermayelerini korumak için ödemeleri nakit yerine hisse yoluyla yapmasının mümkün olduğunu belirtti.

ECB denetleyicileri Mart ayında bankalardan koronavirüsü pandemisi ortamında sermayelerini koruyabilmeleri için en azından Ekim ayına kadar temettü ödemelerini durdurmalarını istemişti. Bu adım bazı bankalar için oldukça sıkıntılıydı, ancak ECB bankalara, virüsün vurduğu firmalara kredi akışını sürdürmelerine yardımcı olmak için daha önce benzeri görülmemiş regülasyon kolaylıkları sağlayacaklarını işaret etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)