BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa bankaları varlık satıyor----

Avrupa bankaları varlık satıyor

Avrupa bankaları varlık satıyor
26 Ağustos 2014 - 11:20 www.finansgundem.com

Avrupa'nın önde gelen bankaları, yüz milyarlarca dolarlık istenmeyen varlıklarını satışa çıkarıyor

Avrupa'nın en büyük bankaları, alıcılar arasında artan rekabet ve düzenleyici kuralların baskısı ile birlikte, nihayet milyarlarca dolarlık istenmeyen varlıklarını satışa çıkarıyor. Bu konuda bir anlaşmalar serisi, eğer bankalar kredileri artırmak için sermaye sağlarlarsa, bölge ekonomisi için önemli bir avantaj olacak. 

Londra merkezli Barclays Plc öncülüğünde, aralarında Milano'daki UniCredit SpA ve Zürih'teki Credit Suisse Group AG'nin de bulunduğu bankalar, daha fazla işlerini, kötü kredilerini ve bozuk yatırımlarını, satmak ya da azaltmak için diğer birimlere kaydırmakta. Bu gibi varlıklar 2013 yılının sonundan bu yana, Bloomberg'in derlediği verilere göre, yüzde 65 artarak 1.72 trilyon doları aştı. 

Minneapolis'te CarVal Investors LLC kıdemli idari direktörü Jody Gunderson, "Varlık sınıfları ve piyasalardan gelen anlaşma listesi bu noktada bugüne kadar olduğundan daha yukarıda," dedi ve "Bankalar düzenleyici kurallardan dolayı satmaya yönleniyor, ancak iyi kar üretmeye çalışmaları için tekrar işlerine dönmeleri konusunda piyasa baskıları da var" şeklinde görüş bildirdi.

Sıkılaştırılan sermaye kuralları, bazı bir defalığına karlı tahvil işlerinin cazibesini azaltırken, düzenleyici denetleme, bankaları, sorunlu kredilerin geri ödenmeyeceğini itiraf etmek durumunda bıraktı. Kötü kredilerin ve düşük performanslı faaliyetlerin satılması, bankaların kredileri artırmak için kullanabilecekleri fonları açığa çıkaracak. Bu durum, kredi sıkışması ve banka kurtarmaların yayılması ve ülke borç krizi yaratmasının ardından son altı yılda sıkıntılı bir dönem geçiren Avrupalı ekonomiler için önemli. 

İngiltere Merkez Bankası eski başkan yardımcısı Paul Tucker, Salzburg, Avusturya'da verdiği bir mülakatta, "Güçlü bankalar, Avrupa'da kredi için iyi olacak," dedi ve "Zayıf bankalar kredi vermez" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)