BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankaları kötü kredilere hazır olmalı----

Avrupa bankaları kötü kredilere hazır olmalı

Avrupa bankaları kötü kredilere hazır olmalı
11 Kasım 2020 - 18:11 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Tek Çözüm Kurulu Başkanı Elke König Avrupa bankalarının ilk ve ikinci çeyrekte kötü kredilere maruz kalacağı ve şimdiden hazırlanmaları gerektiği konusunda uyardı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa Birliği’nin başarısız kredileri azaltmakla sorumlu biriminin başkanı Avrupa bankalarını yeni yılda pandemi nedeniyle performans göstermeyecek kredilerin vurması riskine karşı bilanço defterlerini hazırlamaları konusunda uyardı.

Financial Times’a verdiği röportajda AB Tek Çözüm Kurulu Başkanı Elke König Avrupa Merkez Bankası’nın AB’nin yüksek kredilerle baş edemeyen “kötü bankalardan” oluşan bir ağ kurması gerektiği yönündeki önerileri reddetti. Ancak König bankaların uygun olan ve olmayan krediler konusunda yoğun bir çalışma yapması gerektiği konusunda uyardı.

König röportajında, sistematik finansal krizlerin gerçekleşmesini engellemek için AB'nin zor durumdaki bankaları "çözüm" rejimiyle idare ettikleri devlet yardımlarını kurallara uyacak şekilde uyumlu hale getirmeye de çağırdı. König aksi halde finansal sistemde yapısal bir uyumsuzluk oluştuğunu savundu.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası Bankalar Baş Müfettişi Andrea Enria korkutucu fakat mümkün bir senaryo paylaşarak Euro Bölgesi bankalarının kötü kredi miktarının 1,4 trilyona ulaşabileceğini belirtmişti. Bu miktar 2008’deki AB borç krizinin çok daha fazlasını ifade ediyor.

König karşılıksız kredilerdeki tablonun bu kadar olumsuz biçimde değerlendirilmesi için henüz erken olduğunu belirtiyor. Zira süreç halen aşağı yönlü hareketin ve iyileşmenin doğasına bağlı gözüküyor. Tek Çözüm Kurulu Başkanı garanti şemaları gibi hükümet politikalarının da bankaları koruduğunu sözlerine ekledi.

Ancak König, ödenmeyen kredilerin gelecek yılın ilk ve ikinci çeyreğinde gelmeye başlayabileceğini söyledi. Tek Çözüm Kurulu Başkanı bankalara verdiği mesajda, “Performans göstermeyecek krediler geliyor ve yapmanız gereken en iyi şey bu konuyu önceden ele almaktır. Şu an için yapabileceğimiz en iyi şey bu ve sonrasında ise puslu havanın içerisinde yön bulmak” dedi.

Google kredi borcunu ödemeyenin telefonunu kilitleyecek

 

Deutsche Bank: Evde çalışandan ek vergi alınsın

 

Biden’ın ticaret politikası nasıl olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)