BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankaları hayatta kalmak için birleşmek zorunda----

Avrupa bankaları hayatta kalmak için birleşmek zorunda

Avrupa bankaları hayatta kalmak için birleşmek zorunda
21 Ocak 2020 - 17:32 www.finansgundem.com

Sergio Ermotti’ye göre Avrupa bankaları birleşmek zorunda

İsviçre'nin en büyük bankalarından UBS'in CEO’su Sergio Ermotti, Avrupa yatırım bankalarının Wall Street’teki rakipleriyle birleşmelerine izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklama UBS’in yıllık bilançosunu açıkladıktan sonra geldi. Bankanın açıkladığı finansallara göre UBS'in kilit önemdeki servet yönetimi işinden beklenmedik ölçüde müşteri çıkışı yaşandı. Banka karlılık ve maliyet tahminlerini azalttı.

Zürih ve Basel merkezli bankanın hisseleri bilanço açıklamasının ardından sert düştü. UBS hisseleri TSİ 14:15'te yüzde 5,27 ekside 12.14 frank oldu.

İtalyan bankaların durumu abartılıyor

 

ABD’li yatırım bankası J.P. Morgan’ın ikinci ismi Daniel Pinto, Avrupa bankalarının ABD’li rakipleriyle rekabet edebilmesinin zor olduğunu ve geçmişte olmasa da ABD ve Avrupalı bankaların birleşmelerini görebiliriz, dedi.

İtalyan UniCredit bankasının yöneticisi Jean-Pierre Mustier, Avrupa finans enstitüsü'nün durumunu şöyle özetledi:  ‘Avrupa daha fazla pan-Avrupa bankasına ihtiyaç duyuyor.  JPMorgan, neredeyse 380 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ABD'nin en büyük bankasıdır, ancak en büyük Avrupa bankası 80 milyar euro piyasa değeri olan Santander'dir. ”

Davos’taki üst düzey fon yöneticisinden yatırım tavsiyesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)