BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa bankaları borç alacak----

Avrupa bankaları borç alacak

Avrupa bankaları borç alacak
18 Ağustos 2014 - 10:19 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi bankaları, bölgenin kredi yoksunu işletmelerine borç sağlayarak desteklemek amacıyla AMB’den 250 milyar euro borç alacak

Euro Bölgesi bankaları, bölgenin kredi sıkıntısı çeken işletmelerine borç sağlayarak desteklemek amacıyla merkez bankasının yeni likidite akışından faydalanmaya hazırlanıyor.

Morgan Stanley’in tahminlerine göre, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) hedeflediği uzun vadeli finansman operasyonları çerçevesinde, ekonomideki duraksamayla karşı karşıya kalan Euro Bölgesi bankalarının AMB’den Eylül ve Aralık ayında 250 milyar euro borç almaları bekleniyor. En büyük miktarlardaki borçlanmayı merkezin dışında kalan bankaların gerçekleştirmesi bekleniyor.

Morgan Stanley banka analisti Huw van Steenis, “Merkezin dışında kalan bankaların kredi dağılımda en büyük payı alacağını düşünüyoruz ki bu durum fonlama maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilir ve bu da ümit ediyoruz ki bu da reel ekonomiye düşük faiz oranları şeklinde döner” dedi.

AMB Balkanı Mario Draghi, zayıf kredileri canlandırmak ve özellikle Euro Bölgesi’nin merkezin dışında kalan kesinleri için kredi maliyetlerini düşük tutmak amacıyla Haziran ayında radikal önlemler alındığını açıklamıştı.

RBS araştırmasına göre, sermayelerini yükseltme çabaları içerisinde olan ve normalden yüksek görünen bilançolarını düşürmek için Euro Bölgesi bankaları genel olarak bölge işletmelerine kredileri 2009’dan bu yana 561 milyar euro düşürdüler. Euro Bölgesi’nde istihdamının kayda değer bir bölümünü oluşturan küçük ve orta ölçekli şirketler, kredilerdeki en sert düşüşleri gördüler.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)