BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem AVM’lere ağır suçlama: Fırsatçılık yapıyorlar----

AVM’lere ağır suçlama: Fırsatçılık yapıyorlar

 AVM’lere ağır suçlama: Fırsatçılık yapıyorlar
27 Mart 2020 - 12:40 www.finansgundem.com

Mustafa Kamar: Kamu sağlığını hiçe sayan, kira geliri için krizi fırsata çeviren AVM’lere dur demek gerekir.

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar, Korona virüs (Kovid–19) salgını kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çalışma ve sosyal hayat, sağlık, sanayi, ticaret, maliye ve bankacılık başlıklarında açıklanan “İstikrar Kalkanı” ekonomik paketine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Mustafa Kamar, “Mücevher İhracatçıları Birliği ve İstanbul Kuyumcular Odası olarak iç pazarda mücevhercilik mesleğini icra eden üyelerimiz adına, küresel salgının etkilerinin yoğun olarak hissedildiği şu zor dönemde, özellikle perakende sektörüne verilen ekonomik destekten dolayı hükümetimize teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

“Bazı işletmeciler maalesef krizi fırsata çevirmeye çalışıyor”

Kamar, devletin ve perakendecinin gövdesini taşın altına koyduğu küresel kriz döneminde, başta yabancı sermayeli zincir alışveriş merkezi grupları olmak üzere bazı AVM’lerin kira geliri kaygısıyla kapılarını kapatmayarak fırsatçılık yapmaya çalıştığını belirtti. Öte yandan aynı yurtdışı merkezli grupların kendi ülkelerindeki AVM’leri hiç tereddüt etmeden derhal kapatırken, Türkiye’deki operasyonlarını gelir kaybetmemek için açık tutmaya çalışmasının tam “bir yaman çelişki” olduğunu ifade eden Mustafa Kamar sözlerine şöyle devam etti: “Perakende sektörünün tüm değer zinciri aynı gemideyiz. Bunu henüz fark edemeyen AVM grupları, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumak için kepenk indiren perakendecinin teminat mektuplarına yenileme talep edecek kadar bencil ve ticari ahlaktan uzak tutumlar sergileyebiliyor. Hükümetimizden, böylesi zamanlarda basiretsiz kararlar alan fırsatçılara göz açtırmamasını bir kez daha rica ediyoruz.”

“Menfaatleri bitene kadar değil, yürekleri yetene kadar yanımızda olanlar, gerçek dostlarımızdır” diyen Mustafa Kamar, zor zamanlarında desteklerini esirgemeyen alışveriş merkezlerine teşekkür etti. Dünya ekonomisini etkileyen mücbir bir sebep karşısında perakendeciye anlayış ve hassasiyet gösteren AVM yönetimlerinin her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Mustafa Kamar, “Terazi var, tartı var, her şeyin bir vakti var” dedi.

Albayrak: Ciro şartını 125 milyon liraya çıkardık

Albayrak: 40 bin çiftçiye erken ödeme

Bankaların desteği devam ediyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)