BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAVM’ler açılırken o tehlikeye dikkat!----

AVM’ler açılırken o tehlikeye dikkat!

AVM’ler açılırken o tehlikeye dikkat!
08 Mayıs 2020 - 16:58 www.finansgundem.com

Uyarı önemli… AVM’lerde havalandırma tehlikesi! Havalandırmalar virüsü taşıyabilir

Türkiye, korona virüsle savaşta yeni bir döneme giriyor. Bu noktada normalleşme adımları atılmaya başlandı. 11 Mayıs’ta AVM’lerin açılma kararı alınırken, evden çalışan bazı şirketler de ofis ortamına dönecek. Hazirandan sonra ise turistik otellerin misafirlerini ağırlaması bekleniyor. Ancak normalleşme adımları atılırken Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına mutlaka uyulması gerekiyor.

Uzmanlar, AVM’ler, iş merkezleri, oteller gibi büyük mekanlarda kullanılan ısıtma, soğutma ve havalandırma tesisatlarında önlem alınması gerektiğine dikkat çekiyor. Çünkü virüs yüklü ve havada asılı kalabilen parçacıkların hava akımlarıyla taşınabileceği düşünülüyor.

İyi Parti'den maske satış fiyatıyla ilgili öneri

DEVAMLI TEMİZ HAVA VERİLMELİ

Korona virüsün yakın temasa geçilen insanlardan bulaştığını ancak havalandırmanın akım hızıyla damlacıkların daha uzak mesafelere taşınmasına katkı sağlayabileceğine dikkat çeken Bilkar Soğutma Genel Müdürü Gökhan Kargı, “Bunun önüne geçebilmek için ortama temiz hava verilip, içerideki kirli havayı dışarı atarak ortamdaki virüs miktarı en azından azaltılmaya çalışılabilir. Havalandırma sistemi mevcut havayı sirküle ediyorsa risk artar. İçerideki havayı dışarıya verip dışarıdan temiz hava alınması en doğru yol” dedi.

Dünyada Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 3 milyon 917 bini aştı

ENERJİ TASARRUFU İKİNCİ PLANDA

Gökhan Kargı, bu dönemde havalandırma sistemlerinde enerji tasarrufunun düşünülmeden tam kapasiteli çalıştırılması gerektiğini söyledi. Kargı, “Havalandırmalar yüzde 100 kapasiteli çalıştırılmalı. Hatta seviyesi düşürülse geceleri dahi çalışmaya devam etmeli. Bu yapılamıyorsa da insanlar binalara girmeden en az 2 saat önce havalandırma sistemleri açılmalı” diye konuştu.

BAKIMLARINA ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Gökhan Kargı, büyük mekanlarda iklimlendirme sistemlerinin bakım ve periyodik muayenelerinin de çok önemli olduğunu belirtti. Kargı, bu dönemde bakıma daha çok özen gösterilmesi ve eskiye göre daha sıklaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Korona virüsün kaynağı ne? DSÖ son noktayı koydu

İspanya'da genel can kaybı 26 bin 299'a yükseldi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)