BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAVM'ler 60 milyar lira ciro bekliyor----

AVM'ler 60 milyar lira ciro bekliyor

AVM'ler 60 milyar lira ciro bekliyor
30 Aralık 2013 - 13:23 www.finansgundem.com

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, yılbaşının etkisiyle ciroların daha da artacağını söyledi...

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, sektörün kasım ayı endeksinin bir önceki yılın kasım ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 10,6'lık bir artış kaydettiğini belirterek, "Aralık ayında yılbaşı kampanyalarının da etkisiyle cirolar daha da artacak ve yılsonu beklentisi olan 60 milyar lira seviyesine ulaşacaktır" dedi.
Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından oluşturulan AVM Endeksi'nin kasım ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2012 Kasım ayına göre yüzde 10,6 artarak, 146 puana yükseldi.  
AVM'lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar 2013 Kasım ayında İstanbul'da 650 lira, Anadolu'da 492 lira olarak gerçekleşerek, Türkiye genelinde 549 liraya ulaştı.  
Geçen yılın Kasım ayına göre 2013 Kasım ayında en büyük ciro artışı hipermarket kategorisinde yaşandı. Hipermarket ciroları bir önceki yılın Kasım ayına göre yüzde 19 arttı. Kasım ayında bir önceki yılın aynı dönemine oranla AVM'lerdeki diğer alanlar kategorisi yüzde 17, genel kategorisi yüzde 11, yiyecek kategorisi yüzde 9, giyim kategorisi yüzde 8, ayakkabı kategorisi yüzde 6, teknoloji kategorisi yüzde 5 artış gösterdi.   

ZİYARET SAYISINDA YÜZDE 6 ARTIŞ

Ziyaret sayısı endeksinde, kasım ayında geçen kasım ayına göre endeks değerinde yüzde 6'lık bir artış gözlendi.   
AVM Endeksi 2013 yılı Kasım ayı sonuçlarını değerlendiren Belgü de, bazı uzmanların AVM sayısının artmasıyla birlikte metre kare başına düşen ciroların azalabileceği riskine dikkat çektiklerini hatırlatarak, bugün gelinen noktada böyle bir riskin olmadığını ve tersine artış olduğunun gözlemlendiğini vurguladı.  
Belgü, 2012 yılsonu itibariyle metre kare başına düşen ciro 513 lira iken bu rakamın Kasım 2013 itibariyle 549 lira olarak gerçekleştiğine işaret ederek, "Bu da verimliliğin arttığı anlamına gelmektedir. İnanıyorum ki aralık ayında yılbaşı kampanyalarının da etkisiyle cirolar daha da artacak ve yılsonu beklentisi olan 60 milyar lira seviyesine ulaşacaktır. Sektörümüz her geçen yıl daha da istikrarlı bir şekilde büyüyerek yoluna devam ediyor. Kasım ayı endeks verilerine baktığımızda da aynı sonucu görüyoruz. Endeks bir önceki yılın kasım ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 10,6'lık bir artış kaydetmiş" ifadesini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)