BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAVM faciasından sorumlu tutulanlar birbirini suçluyor----

AVM faciasından sorumlu tutulanlar birbirini suçluyor

AVM faciasından sorumlu tutulanlar birbirini suçluyor
28 Mart 2018 - 13:52 www.finansgundem.com

Rusya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 40'ı çocuk 67 kişinin hayatını kaybettiği AVM faciasında yangının çıkmasına göz yuman sorumlular yaptıkları açıklamalarda suçu üzerilerinden atmaya çalışıyor

Rusya'da 40'ı çocuk 64 kişinin yaşamına mal olan yangın faciasının yaşandığı alışveriş merkezinin gözaltına alınan kadın ortağı ve genel müdürü, yangının kundaklama sonucu yaşandığını iddia etti.

İnterfaks ajansının haberine göre, Kemerovo'da hafta sonu 64 kişinin ölümüme yol açan yangının çıktığı "Zimnyaya Vişnya" adı alışveriş merkezinin genel müdürü 44 yaşındaki Nadejda Suddenok gözaltına alındı. Olayda sorumluluğu olduğu yönündeki suçlamaları reddeden Suddenok ifadesinde, "Rus görünümlü olmayan" ergenlik çağındaki gençlerin binayı ateşe verdiklerini iddia etti.

Mahkeme kararıyla 72 saat gözaltında tutulmasına karar verilen Suddenok, binanın dördüncü katında "Rus görünümlü olmayan" ergen bir grubun çocukları rahatsız ettiklerini ve binayı ateşe vermiş olabileceklerini söyledi.

Çocuk oyun salonunda çalışan bir görevlinin, ansısın yükselen alevler gördüğünü belirten AVM müdürü "Bunun kundaklama olduğunu düşünüyorum. Son bir ay boyunca, taşkınlık yapan gençleri sert şekilde binadan dışarı çıkarıyorduk. Bu sakllı, Kafkas görünümlü kalabalık bir gruptu. Bedava oyun oynamaya çalışıyor, diğer çocukların oyun kartlarını gasp ediyorlardı. Bunları AVM'den atmaya başlamıştık. Olay günü de duman çıkmadan aniden alevler yayıldı. Bu holigan grubunun AVM'yi kundakladığını düşünürüyorum" dedi.

Suddenok, yangın başladıktan sonra söndürme ve alarm sistemlerinin çalışmamasını ise "teknik arıza"ya bağladı.

Yangın sırasında sinema salonlarının kapılarının kilitli olduğu yönündeki iddiayı ise yalanlayan Suddenok, "Beni bununla suçluyorlar. AVM'mizde kapılar hiçbir zaman kapanmadı. Tam tersi, kapıların çarpıldığına ve gürültü yapıldığına dair hep şikayet alıyorduk" diye konuştu.

"Sürekli yanlış çalıyor diye yangın alarmını tamamen kapattılar!"

Kemerovo yangınında gözaltına alınan AVM güvenlik görevlisinin babasından, benzer durumlarda "sıradanlaşan" mantığı gösteren şoke edici bir açıklama geldi: "Yangın alarmını özellikle kapatmışlar!"

Russia Today'e konuşan, gözaltındaki Sergey Antuşin'in baba İgor Antuşin, "Oğlum yangının alarmının hatalı olarak sürekli çalmasından şikayet ediyordu. Bu durumu AVM yönetimine bildirmiş. Bunun üzerine birileri alarm sistemini tamamen kapatmış. Bu, yangından çok önce, 18 Mart'ta olmuş" dedi.

Antuşin, bu durumdan oğlunun sorumlu tutulamayacağını savunarak, "O bir güvenklik görevlisi olarak sistemin nasıl devre dışı bırakılacağını bile bilemezdi" diye konuştu.

Oğlunun yangın başladığında görev yerinde ve güvenlik ekranının karşısında olduğunu söyleyen baba, "O esanada sadece üç güvenlik görevlisi çalışıyormuş. İsteseler de bir şey yapamazlardı" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)