BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAviva’nın tepe noktasında önemli ayrılık----

Aviva’nın tepe noktasında önemli ayrılık

Aviva’nın tepe noktasında önemli ayrılık
06 Temmuz 2020 - 16:15 www.finansgundem.com

Aviva’nın CEO’su Maurice Tulloch ailevi sağlık sorunlarını bahane göstererek şirket yönetiminden ayrılırken yerine geçen isim Amanda Black oldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz sigorta devi Aviva istifa depremiyle sarsıldı. Eşinin sağlık sorunlarını nedeniyle CEO’luk görevinden istifa ettiğini açıklayan Maurice Tulloch yerine Amanda Blanc’in geçeceği açıklandı.

Daha önce Zurich Insurance’da CEO, EMEA ve küresel bankacılık ortaklıkları ve AXA UK, PPP ve İrlanda CEO’su olan Blanc, İngiliz Sigortacılar Derneği (ABI) başkanı ve Chartered Insurance Institute (CII) başkanlığı yaptı. Aviva’ya göre atama hem içeride hem de dışarıda küresel bir araştırmayı içeren adaylık ve yönetişim komitesinin liderliğinde tam ve bağımsız bir sürecin sonunda yapıldı.

Aviva Başkanı Amanda Culmer, “Amanda’nın yeni CEO’muz olmasından çok memnunuz. Kurul, atamasını oybirliğiyle kabul etti. Aviva’ya gerçek bir dinamizm getireceğini ve yüksek performanslı, yenilikçi, tüketici odaklı bir işletme olarak kimlik bilgilerimizi yeniden oluşturacağını biliyorum.” dedi.

Culmer’in selefi olan Maurice Tullock ise 1992’de Aviva’ya katıldı ve Haziran 2017’de Aviva yönetim kuruluna atandı. Tulloch geçmişte Aviva’nın icra kurulu başkanı, uluslararası sigorta ve Aviva’nın Fransa, Kanada, İrlanda, İtalya, Polonya, Türkiye ve Hindistan’daki genel sigorta işlemlerinden sorumlu isim oldu.

AvivaSA'nın BES fon büyüklüğü 19 milyar liraya ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)