BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAviva İtalya birimindeki hisselerini satıyor----

Aviva İtalya birimindeki hisselerini satıyor

Aviva İtalya birimindeki hisselerini satıyor
23 Kasım 2020 - 17:27 www.finansgundem.com

İngiliz sigorta şirketi Aviva, İtalya’daki girişimi Aviva Vita’nın hisselerini satıyor. Şirket söz konusu satışı hissedarların yararına uygulanan kararlı bir strateji olarak tanımlıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aviva, İtalya’daki hayat sigortası ortak girişimi olan Aviva Vita'daki tüm hisselerini boşaltmaya hazırlanıyor.

Insurance Wire'ın haberine göre, İngiltere merkezli sigorta şirketi, yan kuruluştaki %80'lik hissesinin tamamını yerel ortağı UBI Banca'ya satmayı kabul etti.

Aviva'nın "portföyünü yeniden odaklama taahhüdünü" yerine getirmesi açısından bu işlem yeni bir "stratejik kilometre taşını" temsil ediyor.

Anlaşma tamamlandığında, Aviva nakit olarak 400 milyon euro (355 milyon sterlin) alacak ve net varlık değeri 30 Haziran'da 0,12 milyar sterlin artacak.

Gelirler Aviva'nın merkezi likiditesini daha da güçlendirmek için kullanılacak ve Aviva'nın daha geniş sermaye yönetimi ve borç azaltma hedeflerinin bir parçası olarak kabul edilecek.

Aviva Vita müşterileri şirketle eskisi gibi ilişkili olmaya devam edecek ve bu anlaşmanın sonucu olarak müşteri politikaları üzerinde hiçbir etkisi olmayacak.

Aviva CEO’su Amanda Blanc anlaşmayla ilgili, “Stratejimiz ve odaklanma ve dağıtımla ilgili. Aviva Vita’nın satışı portföyümüzü yeniden şekillendirmemizle ilgili ve yakın zamandaki Singapur’daki işletmemizin çoğunluk hissesinin satışının duyurmamızı takip eden önemli bir adımdır. Aviva’yı hissedarlarımızın yararına dönüştürmeye çalışırken kararlı olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Zurich Sigorta’dan dev şirket alımı

 

BBVA’dan şirket harcamaları için kurumsal kart çözümü

 

İngiliz finans otoriteri Lanstar’a yönelik suçlamayı kaldırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)