BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAviva Avrupa'da küçülüyor----

Aviva Avrupa'da küçülüyor

Aviva Avrupa'da küçülüyor
19 Şubat 2021 - 10:54 www.finansgundem.com

İngiliz sigorta devi Aviva, İtalya ve Polonya başta olmak üzere bazı ülkelerdeki operasyonlarının satışı için müzakereleri ilerletti, Türkiye ortak girişimi ise gözden geçiriliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz sigorta devi Aviva birçok ükedeki operasyonları satarak küçülme kararı aldı. Avrupa'daki operasyonların yanı sıra şirketin Aviva’nın Türkiye’deki ortak girişimiyle ilgili seçenekleri de değerlendiriği ortaya çıktı. AvivaSA olarak Türkiye'de faaliyet gösteren Aviva International'in halka açık şirkette yüzde 40, Hacı Ömer Sabancı Holding'in yüzde 40 payı bulunuyor. 

Bloomberg’de yayınlanan rapora göre, konuyla ilgili bilgi sahibi olan bir kişi şirketin İtalya’daki hayat sigortası birimini Paris merkezli CNP Assurances’a satmak için müzakereler yürüttüğünü söyledi. Raporlara göre İtalya operasyonlarının satışına yönelik müzakerelerde yol kat etti. Şirket İtalya’daki operasyonlarını 6 milyar euroya satmak için görüşmelere devam ediyor.

Bununla birlikte Allianz SE’nin de Aviva’nın ülkedeni genel sigorta birimini satın almak için görüşmeler yürüttüğü öğrenildi. Insurance Business Mag’ın haberine göre kaynaklar, birkaç hafta içinde anlaşmanın sağlanacağını ve şirketin İtalya’daki birimlerinin satışıyla ilgili herhangi bir karara henüz varılmadığını söyledi.

Bloomberg’de yer alan haberde ise Aviva hisselerinin %3,1 yükseliş gösterdiği söylendi. Bu hamle Aviva CEO’su Amanda Blanc’ın, sigorta şirketinin zorluk içindeki hisse fiyatını yükseltmek için gösterdiği çabaların bir parçası. Blanc şirketin temel varlıkları dışındaki birimlerinin satışını gerçekleştirdikten sonra, şirketin Singapur kolundaki hisselerinin büyük bir bölümünün satışı için bir dizi anlaşma imzalayacak. Bununla birlikte şirket İtalya ve Polonya’daki birimlerinin de satışını gerçekleştirecek.

Habere göre, Blanc aynı zamanda Aviva’nın Türkiye’deki ortak girişimiyle ilgili seçenekleri de değerlendiriyor. Şirketle ilgili haberler, daha önce Fransız sigorta şirketi Macif’in Aviva’nın ülkedeki sigorta operasyonlarını satın almak için önde gelen isimlerin başında olduğunun duyulmasının ardından ortaya çıktı.

Mobil banka hesaplarını boşaltan çete çökertildi

 

Kapanan şirketler azalırken, yeni kurulanlar arttı

 

Beyaz erkek ayrımcılık davası açtı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)