BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAvi Alkaş, MiaMai’yi anlattı ----

Avi Alkaş, MiaMai’yi anlattı

Avi Alkaş, MiaMai’yi anlattı
30 Temmuz 2015 - 09:58 www.finansgundem.com

Perakende sektöründen 3 ünlü ismin ortak olduğu Bozburun’daki sır oteli Alkaş’a sorduk. İşte ayaküstü keyifli röportajın ayrıntıları…

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER
 
İnsanın ünlü olması, parasının olması her zaman yetmiyor. Hayaller olmayınca insan yaşamı boyunca boşa kürek çekiyor. Ama hayali olanlar kazanıyor, bir gün o şans kapısını çalıyor.
 
Tıpkı MiaMai gibi…
 
Türkiye’nin iki ünlü, perakende sektörünün iki usta ismi, Carrefoursa'nın CEO'su Mehmet Nane ile Kiler'in CEO'su Nihat Özdemir, emeklilik hayalleri kurdukları bir gün, Ege’yi, Akdeniz’i tekneyle fethederken Marmaris Bozburun’a uğruyorlar. O gün o toprak, o koku, o güzellik yüreklerine düşüyor. Bir daha unutamıyorlar!
 
Emekli olunca yerleşecekleri yeri bulduklarını anladıkları an Bozburun’da el değmemiş, insan kokusu henüz sinmemiş bir yer arayışına başlıyorlar. Sonunda Nihat Özdemir Bozburun'da sadece tekneyle ulaşılabilecek bir yer belirliyor. Nane de beğenince 3 yıl süren pazarlık sonucu 2 bin 600 metrekarelik yeri satın alıyorlar.
 

 
2’yle başlıyor, 5 ortakla bitiyor
 
Bir süre sonra arazide ‘iş kurma’ fikri öne çıkınca, alışveriş merkezi yönetiminde Türkiye'nin önde gelen isimlerinden Avi Alkaş da ikiliye ortak oluyor. Yüzde 50-50 olan hisse oranı 3 eşit parçaya bölünüyor. Ancak Alkaş yalnız gelmiyor; yanına iki de arkadaşını alıyor. Nane hissesinden bir bölümünü Alkaş’a devrediyor. Alkaş da hisselerini Nesim de Eskinazis ve Loni Hananel ile paylaşıyor. Böylece Bozburun’daki arazi 5 ortaklı bir projeye dönüşüyor.
 
Sessiz sedasız ilk kazma vuruluyor. İnşaat başladığı gibi bitiyor. Kimse duymuyor, bilmiyor. Ve bugün gidenin ayrılmak istemediği, gidemeyenlerin gıptayla dinlediği bir otel doğuyor.
  
Dalgalarla dans eden yelkenliler
 
Denize sıfır, taşın ahşapla bütünleştiği, doyumsuz manzaralı otelde, balkonunuzda ya da sahilde otururken, dalgalarla dans eden yelkenlileri izleyebilir, bir bardak şarap eşliğinde kucak kucağa yeşille maviyi gözlerinize hapsedebilirsiniz. Hele bir de yanınızdaki sevdiğinizse…
 
Konforun ağdalısı değil ama sadesi nasıldır derseniz burada. Japon tarzı kokan masaj odası harika. Yemek masası sunumu orijinal; balık orada iki yerde, bir denizde bir de tabakta önünüzde. Otelin dış kaplaması ahşap kahvesi, ama içi pastel renkler. Yatağınızın başucundaki tabloya bakınca insanın o denize dalası geliyor. Ama gerek yok, az ileride suyun canlısı duruyor.
  

 
14 seçkin aileden biri olma şansı
 
Projenin en önemli özelliklerinden biri tek kat. Kazanmak elbette önemli ama öncelik müşteri rahatlığı, nefes alacak alan yaratma sevdası. Haliyle iki, üç katlı planlar çöpe atılmış, 48 oda yerine 14 odayla yetinilmiş. Ayrıca tesisin içinden ağaç fışkırıyor çünkü yapım aşamasında hiçbiri feda edilmemiş.
 
Ve şimdi de Nane-Özdemir-Alkaş üçlüsü, turizmde Bozburun'un hak ettiği noktaya ulaşması için harekete geçmiş…

İşte bu MiaMai’nin ortağı Avi Alkaş’ı, JLL Türkiye ve AVM Partners’ın güç birliğini ilan ettiği basın toplantısında yakalayınca peşini bırakmadık. Medya ile buluşma biter bitmez biz de Alkaş’ın yanında bittik. Her zamanki güler yüzüyle karşılayan JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş’la AVM’leri değil MiaMai’yi konuştuk. Avi Alkaş belki de hayatının en hızlı ve en keyifli röportajını gerçekleştirirken, ayaküstü, bir zincirin ilk halkası olan MiaMai ile ilgili çok şey anlattı. Ancak bir sırrı açmadı; MiaMai’ye kimlerin geldiğini söylemedi! İş dünyasından ünlü isimleri ağırladıklarını saklamasada isim vermedi. “Valla bu otel işi benim çok hoşuma gitti. Gidebildiğim zaman otelimize gelen misafirlerimize kah barmenlik yapıyorum, kah garsonluk yapıyorum. Yani hem müşteriyim hem de hizmetkar” derken Alkaş’ın yüzündeki tebessümü bir görmeliydiniz. Ya diğer söyledikleri, hissettikleri…
  
Hayatta yaptığım en iyi iş
 

Finansgundem.com: Otel açma fikri nasıl doğdu?
 
Avi Alkaş: Mehmet Nane ve Nihat Özdemir ile birlikte bu otel fikrine şaka diye bakarken iş ciddiye döndü. Dolayısıyla da çok keyif aldığımız, eğlendiğimiz, aslında hiç birimizin ana işi olmamakla beraber ama içimizdeki uyuyan bir aslana da çok imkan tanıyan bir oluşum oldu.
Tamam, Marmaris Bozburun emeklilik yeri olarak muhteşem bir yer. Ama biz MiaMai’ye sadece emeklilik gözüyle bakmıyoruz. Çünkü iş yapma tarzımız gereği, “Acaba yeni MiaMai’lar oluşturur muyuz?” diye de konuşmaya başladık. Çünkü çıtayı yükseltmek çok önemli. Bölge otelleriyle birleşmemiz çok önemli. Hatta geçtiğimiz bayramda gittik hepsiyle bayramlaştık. Bozburun’un daha ileriye gitmesi için inanıyorum ki bazı katkılarımız olacak. O bakımdan ben kendi hesabıma hayatta yaptığım en iyi işlerden biri gözüyle bakıyorum.
 

 
-Peki, düşündüğünüz gibi bunu başka MiaMai’ler izleyecek mi?
 
Avi Alkaş: Bizim işimiz zaten insanlar için… İster konaklama ister alışveriş, ister çalışma ister yaşama mekanı olsun işimiz insanlara mekanlar oluşturmak. Biz çok yakında bu hızımızla JLL’nin vermekte olduğu hizmetlerle belki de otel konularının yanı sıra yurt dışına satılabilecek residencelar konusunda da devreye gireceğiz. Belki de bir takım otel alım-satım işlerine aracılık verdiğimiz gibi MiaMai da belki de bir zincir otel haline getirebiliriz diye ümit ediyorum. 
 
Otelimde hem müşteriyim hem hizmetkar
 
-Otelin ortaklık yapısından bahseder misiniz?
 
Avi Alkaş: Mehmet Nane, Nihat Özdemir ve ben 1/3 ortakken, burada beni yalnız bırakmayan herkesin yakından tanıdığı ünlü çocuk doktoru Nesim de Eskinazis ve yakın bir aile dostumuz olan Loni Hananel de bana ortak oldular. Dolayısıyla beş ortağa çıkmış olduk. Ama bu beşli yapıdan çok keyif alıyoruz.
Ortaklık yapımız da başı Nihat Özdemir çekiyor 1/3 ortak olarak. Mehmet Nane bir kısım hissesini bize devretmiş oldu. Dolayısıyla büyük ortak Nihat Özdemir, sonra Mehmet Nane ve biz de 3 küçük ortak olarak arkadan geliyoruz. Valla bu otel işi benim çok hoşuma gitti. Gidebildiğim sürece otelimize gelen misafirlerimize kah barmenlik yapıyorum, kah garsonluk yapıyorum. Şu ana kadar 10 gece konakladım. Dolayısıyla kendi otelime hem müşteri oluyorum, hem kendi otelimin hizmetkarı oluyorum.
 

 
-Biraz da MiaMai’yi anlatır mısınız?
 
Avi Alkaş: Bizim otelimiz 14 odalı butik bir otel. Ayrıca akşam vakti güzel bir akşam yemeği yeme mekanı da diyebilirim. Dolayısıyla misafirlerimizin yanı sıra teknelerden gelen bazı misafirlerimizi de ağırlama şansı bulabiliyoruz. Bu arada yılın 3-4 ayı haricinde hizmet vermeyi düşünüyoruz. Ama mevsim dışı zamanlarda kurumsal hizmetlerimiz olacak. Bazı şirketlerin toplantılarına imkan vereceğiz. Hatta bazı sportif faaliyetlere ve diyet faaliyetlerine danışmanlık vereceğiz. 


 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)