BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvdagiç: Dövizdeki artışı fırsata çevirmeliyiz----

Avdagiç: Dövizdeki artışı fırsata çevirmeliyiz

Avdagiç: Dövizdeki artışı fırsata çevirmeliyiz
31 Mayıs 2018 - 12:20 www.finansgundem.com

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ihracat yapan fi

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç Bloomberg HT'deki Fokus programına konuk oldu.

Döviz ve faizlerdeki artışın iş dünyasının arzu ettiği gelişmeler olmadığını belirten Avdagiç "Merkez Bankası'nın son sıkılaştırma kararından sonra daha stabil noktaya geldik, bu da ciddi anlamda önümüzü açan bir yaklaşım. 300 baz puanlık artış iş dünyasının hoşlandığı bir konu değil. Ancak bu karara bağlı olarak oluşacak stabilitenin arkasında olmalıyız..Bu dönemde kurgumuzu buna göre yapmalıyız" diye konuştu.

Dövizdeki artışı fırsata çevirmek gerektiğini belirten Avdagiç "özellikle ihracat yapan firmaların ilave katma değer oluşturma şansı veya daha rekabetçi fiyatlarla ihracatlarını artırma imkanı var. Bu anlamda ihracatımızı artırmak için süreç olarak dikkate almak gerekiyor. Ama diğer yandan dünyada bir parasal bolluk döneminden sıkılaşma dönemine geçtik. Paranın maliyeti sürekli artıyor. Bu da Türkiye'ye yansıyor. Önümüzdeki dönemde yabancı kaynakla yatırımdan ziyade öz sermayemizi kuvvetlendiren, farklı finansman kaynaklarına ulaşabilmeyi sağlayan bir süreci yürütmeliyiz" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)