BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvatar Aralık'ta beyaz perdeye dönüyor----

Avatar Aralık'ta beyaz perdeye dönüyor

Avatar Aralık'ta beyaz perdeye dönüyor
10 Mayıs 2022 - 08:22 www.finansgundem.com

Dünyanın en çok gişe geliri getiren filmi olan Avatar'ın fragmanı yayınlandı. Film, 13 yıl sonra devam filmiyle Aralık'ta beyaz perdeye dönüyor.

Serinin ikinci filmi, "Avatar: The Way Of Water" ismiyle 2022 Aralık ayında izleyiciyle buluşacak. İlk filmin yıldızları Sam Worthington, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver'a devam filminde, Kate Winslet, Michelle Yeoh, Vin Diesel ve Edie Falco gibi isimler eşlik ediyor.

13 saatte 6 milyon

YouTube'da yayınlanan 90 saniyelik fragman ise 13 saatte 6 milyon izlemeye ulaştı. Avatarları okyanus üzerlerinde uçarken, yüzerken ve gizemli bir düşmana karşı bir araya gelirken gösteren fragmanda yalnızca bir cümle yer alıyor.

Filmin ana karakteri Jake Sully, "Bildiğim tek şey var, Nereye gidersek gidelim aile, kalemizdir" diyor.

Rüyadaki bir ormandan Avatar'a

Disney, James Cameron imzalı filmin, ilk bölümden 10 sene sonrasına ait olayları işleyeceğini açıkladı. Yönetmen Cameron Avatar'ı yaratışını anlatıyor. Serinin yaratıcısı olan yönetmen James Cameron, Avatar fikrinin ilk olarak kolej yıllarında gördüğü bir rüyaya dayandığını anlatıyor:

Biyo-lüminesans bir ormandı rüyamdaki. O kadar ilham vericiydi ki, uyanınca eskiz olarak hatırladıklarımı çizdim. Yıllar sonra 1995'te, farklı bir gezegene ait bir hikayeyi anlatmak istiyordum. O konsepti, Avatar adını verdiğim şeyle bir araya getirdim. 

Ancak Cameron'un ilk filmi hayata geçirebilmesi için 13 yıl daha geçmesi gerekti. Cameron, yerli halklara olan ilgisi kadar, Kanada ormanlarında geçen gençliğinin ve dalgıç olarak su altında geçirdiği zamanların filme ilham veren unsurlar olduğunu da anlatıyor.

Hasılat 3 milyar dolara yaklaştı

Avatar'ın, toplam hasılatının 3 milyar dolara yaklaştığı hesaplanıyor. Avatar'dan önce en fazla gelir elden film Titanik'ti ve onun da yönetmeni James Cameron'dı. Titanik 11 dalda Oscar ödülünü kazanmıştı.

"Avatar: The Way Of Water" 16 Aralık'ta sinemalarda olacak.(BBCTürkçe)

Yüzüklerin Efendisi ve Avatar 2'nin çekimleri yeniden başlıyor

Avatar’ı reddeden Matt Damon pişman: 250 milyon dolar kaybettim

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)